Глава УГКЦ відслужив Літургію в м. Апостолес та висвятив нового священика
  • Пон, 27/03/2017 - 08:33

25 березня, на свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, Блаженніший Святослав, Глава і Отець УГКЦ, відслужив Божественну Літургію у храмі Пресвятої Трійці міста Апостолес, провінція Місіонес. Під час цієї святкової Літургії Блаженніший Святослав уділив ієрейське рукоположення диякону Марсело Кликайло, новому священику єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Аргентині.

Співслужили з Главою УГКЦ: Владика Даниїл (Козлінський), Єпарх єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Аргентині, Владика Марсело Марторел, єпископ діоцезії Пуерто Ігуасу, Місіонес, парох даної парафії о. Гіжермо Андрухович ЧСВВ, та велике число священиків візантійського та латинського обрядів. На Літургії був теж присутній мер міста Апостолес Маріо Рамон Вялий, сестри василіянки, сестри служебниці та велике число вірних як з Апостолес так і з інших парафій Місіонес.

У своїй проповіді Блаженніший Святослав зазначив: “Сьогодні об’являється вічне таїнство Бога! Тут в цій парафії Пресвятої Тройці, першій українській парафії на аргентинській землі, ми чуємо вічний голос Божий: сьогодні зустрічаються божественне “так” і людське “так”. Господь від первородного гріха шукав людину, яка могла би сказати “так” Богові. Отець Небесний приготовляє людське тіло для свого Сина, щоби Слово сталося тілом і перебувало поміж нами. Господь приймає тіло, входить в людське життя, розділює з нами наше земне життя. Господь Бог говорить “так” кожному з нас, “так” нашому спасінню, “так” нашому щастю і вічному життю”.

“Ми сьогодні є свідками, як Боже провидіння щодо нашого спасіння об’явиться поміж нами через конкретну особу – сьогодні Господь нам дарує нового священика. Святі Отці Церкви нас навчають кажучи, що таїнство Богородиці об’являє для нас таїнство Церкви. Сьогодні Господь каже нам: радуйся українська церкво в Аргентині, радуйся спільното повна ласки, бо Господь є з тобою”, - наголосив проповідник.

Вітаючи новопоставленого ієрея Марсело Блаженніший Святослав сказав: “Сьогодні Господь тебе зробив учасником свого вічного священства. Вмій реалізувати дари Святого Духа, які ти отримав сьогодні у таїнстві Священства. Хай цей день буде для тебе Євангелієм, доброю новиною, що Господь є і завжди буде з тобою”.

Після Божественної Літургії відбувся святковий обід з нагоди ієрейського рукоположення нового священика для єпархії Покрова Пресвятої Богородиці в Аргентині.

Прес-служба єпархії Покрова Пресвятої Богородиці