Ініціативи Католицької Церкви у В'єтнамі на благо дітей-сиріт та одиноких людей похилого віку
  • Нед, 07/02/2016 - 18:51

З нагоди святкувань Тета - в'єтнамського Нового року за місячно-сонячним календарем -  Католицька Церква організувала ряд благодійних та соціальних проектів. Ця ініціатива милосердної солідарності покликана допомогти більш ніж вісімнадцяти мільйонам в'єтнамців, що живуть за межею бідності, тобто менш ніж на долар в день. За повідомленням інформаційного агентства AsiaNews, автором ініціативи став єпископ-емерит єпархії Фатзьєм монс. Джозеф Нгуєн Ван Йєн, віце-президент Єпископської комісії з благодійної діяльності, який в січні відвідав багато парафій бідних і сільських районів країни.

Єпископська комісія звернулася до всіх двадцяти шести єпархій країни із закликом про допомогу дітям-сиротам, які живуть в нелюдських умовах, що стало одним із способів гідно прожити Рік Милосердя, проголошений Папою Франциском.

Благодійний фонд «Карітас» архиєпархії Хошиміну запросив асоціацію лікарів відвідати місцеві парафії і пожертвувати ліки для чотирьохсот незаможних пацієнтів, в тому числі одиноким людям похилого віку, дітям-сиротам та інвалідам. Крім безкоштовних медичних оглядів, лікарі надавали психологічну допомогу і проводили санітарні консультації.

Серед інших ініціатив, вже протягом двадцяти років з нагоди Нового року делегація з єпархії Фатзьєм відвідує хворих на проказу. Протягом багатьох років місцеве відділення благодійного фонду «Карітас» залучає до участі в своїх проектах численні чоловічі та жіночі чернечі згромадження і мирян, які хочуть допомогти іншим.

Інша в'єтнамська єпархія - Фантьєт - спеціалізується на створенні малих груп кредитування, що надають стипендії для дітей з бідних сімей