Канікули з Богом у Вінниці
  • Чтв, 11/07/2013 - 13:57

З 1 по 7 липня у парафії Покрова Пресвятої Богородиці міста Вінниці тривали «Канікули з Богом», у яких брали участь наймолодші парафіяни. Організували їх  отці Згромадження Воплоченого Слова, які опікуються парафією, а на допомогу їм поспішили сестри Служебниці Господа і Діви Марії з Матара, Чернечої Родини Воплоченого Слова.

Саме тут, на території свого рідного храму, наймолодші парафіяни мали можливість відпочити у повному сенсі цього слова, оскільки крім ігор та забав, діти також спільно молилися, мали короткі науки-катехизи, а кожен день закінчувався Божественною Літургією, на якій діти приймали Христа у Євхаристії.

Окрім різноманітних ігор, якими був насичений кожен день табору, діти ще мали можливість працювати в деяких гуртках: вишивки, малювання, орігамі та в театральному гуртку.

В один із днів, відбувалося паломництво до Санктуарію Летичівської Божої Матері (Хмельницька область), де діти мали нагоду відвідати копію чудотворної Летичівської ікони Пресвятої Богородиці, помолившися перед нею.

В суботу, в передостанній день, відбувалася «Велика гра», в якій діти мали можливість грати в ігри, перемога в яких заносилася до спеціальної анкети, яку мали всі учасники. Солодка вата, смачний поп-корн та солодкі напої чекали на всіх, що приймали участь у «Великій грі». Але тільки переможці спромоглися отримати головні подарунки: 3 і 2 місця отримали настільні ігри, а переможець – папугая. А після Служби Божої театральний гурток представляв виставу, що називалася «святий Тарсикіо» - про маленького хлопчика, що був вбитий за те, що в час гоніння християн (у перших століттях християнства) відносив Святе Причастя ув’язненим.

У неділю була ще одна особливість, на Службі Божій одна із учасниць табору приступила до Першої Сповіді та урочистого Святого Причастя.

Сподіваємося, що ці «Канікули з Богом» не просто запам’ятаються дітям, але допоможуть їм глибше пізнати та зрозуміти суть того, що відпочинок є найкращим тільки тоді, коли відпочивати з Богом.

Прес-центр Парафії