«Ми ховаємо лідера». Дрогобич попрощався з бійцем Богданом Вовком
  • Срд, 04/03/2015 - 18:41

У ніч з 03 на 04 березня Дрогобич прийняв ще одного захисника-краянина, Богдана Вовка (1969 р.н.), бійця 5-ї роти 2-го батальйону Національної Гвардії.

На родинному подвір’ї Богдана (вул. Коцюбинського, 47) помолились частину похорону. Відтак піша процесія вирушила  до Катедрального храму Пресвятої Трійці. Там відбулася Панахида та прощання з бійцем.

«Ми ховаємо лідера. Він був одним із тих, хто не ховався за свою сім’ю, а собою захистив нашу державу. І нас, чоловіків, заставив зробити те саме. Зробити це не тільки для себе, але і для нашого майбутнього. Вічная йому пам’ять!», - так коротко і глибоко на площі Ринок перед Ратушею свідчив про Богдана  його бійцівський друг.

Дорогою до місця поховання кожен дрогобичанин - від малого до старого - зупиняв свій хід та рух транспорту і прощався з воїном.

Учні шкіл та студентська молодь, що стояли пообіч, вдивлялись у майбутнє нашої України, за яке сьогодні кладуть голови ті, хто ще вчора були нашими сусідами, чи просто знайомими, або незнайомими перехожими. Сьогодні – герої.

Богдан Вовк загинув під Дебальцево під час виводу української Армії.

Іванна Рижан