Митрополит Ігор: «Пресвята Богородиця залишила батьківський дім, а знайшла дім живого Бога»
  • Птн, 04/12/2015 - 20:23

На цьому наголосив сьогодні, 4 грудня 2015 року, Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, підчас пастирського візиту з нагоди 120-ліття храму парафії Введення в Храм Пресвятої Богородиці, (с. Чижиків, Золочівський р-н).
 
З проханням про архієрейське благословення і щирими привітаннями зустрічали Митрополита Ігоря парафіяльна спільнота із адміністратор – о. Сергієм Мартиняком та запрошеними священиками.
 
У своїй проповіді Митрополит підкреслив: «Пресвята Богородиця залишила батьківський дім, а знайшла дім живого Бога. Це дуже гідний приклад для наших батьків, яким необхідно розуміти, що найбільша користь: від дитяти виховуватися у Божому храмі, приносити дітей до церкви, приводити їх за руку, щоб вони у храмі просвічувалися Божим повітрям, вдивлялися у святі ікони, сприймали церковний спів та вдихали пахощі кадила. Це збагачення духа, його освячення, оздоровлення тіла та відновлення фізичних сил для усіх, хто з вірою переступає поріг святої церкви. Ця церква служить Божому людові уже 120 років, де вірні спільно моляться, прославляють Бога, оспівують честь Божої Матері, закликають ангелів та святих, щоб були їхніми друзями у туземному житті. Освячують й очищають свої душі».
 
Додамо, що архиєрей під час пастирських відвідин звершив Божественну Літургію та виголосив проповідь. Завершився пастирський візит Митрополита словами вдячності вірних, архиєрейським благословенням та спільною світлиною, на згадку про ці відвідини.