На Кіпрі відслужили українську Літургію і започаткували першу громаду УГКЦ
  • Суб, 04/06/2016 - 03:34

30 травня 2016 року відбулася історична подія в житті УГКЦ – голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Йосиф (Мілян) відслужив першу Архиєрейську Божественну Літургію в столиці Республіки Кіпр, м. Нікосія. Наступного дня, 31 травня, владика Йосиф відслужив Літургію в м. Лімасол.

Під час богослужінь на Кіпрі заснували першу церковну громаду УГКЦ. Це сталося завдяки старанням української спільноти Кіпру на чолі з Тетяною Мартиненко.

У ході робочого візиту владика Йосиф провів зустріч із маронітським єпископом Юсефом (Суіфом) (Youssef Soueif), під час якої було обговорено подальшу співпрацю та перспективи розвитку душпастирства для українців у містах Нікосії та Лімасолі.

Про співпрацю також йшлося під час зустрічі делегації ПМВ УГКЦ із Послом України в Республіці Кіпр Борисом Гуменюком: сторони обговорили ситуацію української громади на Кіпрі і шляхи співпраці Посольства з УГКЦ.

Завдяки старанням диякона Петра Токача, не лише українці за походженням, а й жителі Кіпру мали унікальну можливість, віддаючись щирій молитві під час богослужінь, вшанувати мощі апостола Петра.

Під час візиту владику Йосифа супроводжували: секретар ПМВ о. Андрій Гах, диякони Петро Токач і Роман Ільницький.