На островах Негрос вбито католицького священика
  • Суб, 03/10/2015 - 15:05

29 вересня на островах Негрос (центральна частина Філіппін) був зарізаний 44-річний католицький священик Антоніо Магалсо. Факт вбивства підтвердив декан коледжу Святої Катерини і священик єпархії Думагете, брат Натаніель Б. Гомес.

«Ми приголомшені холоднокровністю злочинця, який вчинив це необґрунтоване вбивство. Брат Магалсо був присвячений пастирському життю, народ його любив. Поліція розслідує мотив злочину, імовірно вбивство скоєно на ґрунті релігійної ненависті», - розповів о. Гомес.

Священик вирушав на месу, але по дорозі на нього напали і зарізали. Його доставили в лікарню вже мертвим. За свідченнями очевидців, вбивця був спійманий поліцією. Після допиту з'ясувалося, що у вбивці були психічні розлади.

Як повідомляє агентство Fides, єпископ єпархії Думагете Джуліто Кортес оголосив у всіх парафіях «святу годину відспівування отця Магалсо і молитви за його вбивцю».

Єпископ відправився на парафію Святого Хреста втішити і підбадьорити паству о. Магалсо, закликавши їх залишатися «мужніми і молитися, продовжуючи жити в покаянні і милосерді».

О. Магалсо, будучи главою єпархіальної комісії біблійного апостолату, прагнув до євангелізації.

«Ми стривожені цією втратою, людям дуже сумно», - сказав отець Гомес.

Духовенство єпархії проведе месу в соборі 5 жовтня, похорон проведуть 7 жовтня в рідному селі убитого священика.