Пакистан: виправдані п'ятеро християн, яких звинувачували в богохульстві
  • Птн, 24/06/2016 - 16:39

Антитерористичний суд пакистанського Лахора виправдав п'ятьох християн, яким було пред'явлено звинувачення в богохульстві. Справа була заведена 16 серпня 2015 року відносно 16-ти осіб, яких звинуватили в  публікації матеріалів, образливих для ісламу.

Одного з християн - протестантського пастора Афтаба Гілля - звинуватили в тому, що він опублікував плакат, на якому його батько Фазал Масих, засновник християнської громади, яку очолював Афтаб, був названий арабським словом «расул» ( «пророк»). При цьому ряд мусульман відчули себе ображеними, оскільки, на їхню думку, «Расулом» можна називати тільки пророка Мухаммеда.

Зі свого боку, в правозахисній неурядовій організації CLASS нагадали, що в перекладі Біблії на мову урду використовується термін «расул», внаслідок чого Афтаб Гілл не міг мати намірів здійснити богохульство.

У вересні минулого року антитерористичний суд міста Гуджранвала відмовився випустити християн під заставу, але, після чергових зусиль, зроблених CLASS, п'ять віруючих були виправдані.