Папа до молодих представників тубільних народів: Дбайте про своє коріння
  • Суб, 19/01/2019 - 09:25

Глава Католицької Церкви звернувся із відеопосланням до учасників першого Всесвітнього дня молоді корінних народів, який відбувається в рамках Всесвітнього дня молоді в Панамі

«Хлопці й дівчата, дбайте про свої культури! Дбайте про своє коріння! Але не зупиняйтеся на цьому: на основі цього коріння зростайте, розквітайте та приносіть плоди», – із таким закликом Папа Франциск звернувся до учасників першого Всесвітнього дня тубільної молоді, що від 17 до 21 січня 2019 р. відбувається в селищі Солой, розташованому в індіанському автономному управлінні Нґобе-Буґле на заході Панами.

Перед тим, як приєднатися до учасників Всесвітнього дня молоді, який від 22 до 27 січня відбуватиметься в місті Панамі, коло тисячі юних представники автохтонних народів зібралися на свою окрему зустріч, що на всесвітньому рівні проводиться вперше. Темою зустрічі стали слова Папи Франциска, сказані до волонтерів наприкінці ВДМ 2016 в Кракові: «Приймімо пам’ять нашого минулого, щоб сміливо будувати надію».

Вдячність за історію свого народу

Склавши окрему подяку Відділові душпастирства корінних народів Єпископської Конференції Панами, що організував цей захід за підтримки Ради Єпископатів Латинської Америки і Карибського регіону, Глава Католицької Церкви побажав, аби ця зустріч стала для її учасників нагодою, щоб замислитися над своєю вірою в Ісуса Христа та переживати її «в світлі тисячорічного багатства культур свого походження».

«Закликаю вас, аби вона стала нагодою відповісти на запрошення, скероване до молоді при інших нагодах, бути вдячними за історію ваших народів та сміливими перед обличчям викликів, які вас оточують, аби з надією прямувати вперед у будуванні кращого світу», – сказав він.

Дбання про коріння, щоб приносити плоди

Дбання про своє коріння з боку представників тубільних народів, за словами Папи Франциска, повинно також стати нагодою для того, щоби «показати індіанське обличчя нашої Церкви в рамках ВДМ та утвердити наше дбання про захист спільного дому».

«Без сумніву, теми, які ви розглядатимете згідно із запланованою програмою, спонукатимуть до шукання відповідей у євангельській перспективі на численні та дуже скандальні ситуації маргіналізації, виключення, відкинення та зубожіння, на які приречені мільйони молодих людей у світі, особливо, молодь автохтонних народів», – закликав Святіший Отець.