Папа: Не вмиваймо рук перед обличчям сучасного рабства
  • Нед, 02/12/2018 - 21:04

В Міжнародний день боротьби за скасування рабства Глава Католицької Церкви закликає не бути байдужими

«Піднесімо завісу байдужості, що тяжіє над долею страждаючих. Ніхто не може вмивати руки перед обличчям трагічної дійсності сучасного рабства», – наголошує Папа Франциск, приєднавшись через повідомлення у Твіттері до відзначення Міжнародного дня боротьби за скасування рабства, що припадає 2 грудня.

Понад 40 мільйонів невільників у світі

Не зважаючи на те, що проминуло майже 70 років після того, як була затверджена Конвенція ООН про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції (2 грудня 1949 р.), числа, якими сьогодні описується це явище, залишаються трагічними: 40 мільйонів сучасних рабів, примушених працювати чи займатися проституцією, є жертвами «бізнесу», щорічні обороти якого сягають 350 мільярдів доларів США.

Ці цифри зростають задля диктаторських режимів, війн та голоду, через зростання нерівності та несправедливості, штовхаючи людей в тенета сучасних работорговців. Але до поширення явища причетні також певні тенденції в глобальній торгівлі: в дійсності, чимало речей, які ми купуємо та використовуємо у щоденному житті, можуть бути плодом примусової праці, часто в нелюдяних умовах, чоловіків, жінок і навіть дітей, змушуваних до цього скрутним становищем або погрозами й насильством.