Після втручання Ватикану німецький Синодальний шлях відклав голосування за статути Синодальної комісії
  • Нед, 18/02/2024 - 17:33

Ватикан знову скептично висловився щодо проекту «синодального шляху» Католицької Церкви в Німеччині. У листі з Риму Конференцію єпископів Німеччини попросили зняти з порядку денного пленарної асамблеї в Аугсбурзі голосування щодо статуту Синодальної комісії.

«Можу підтвердити, що сьогодні ми отримали листа з Ватикану. У цьому листі просять, щоб пленарна асамблея – також з огляду на майбутні переговори між представниками Римської курії та представниками Єпископської конференції Німеччини – не голосувала за статут Синодальної комісії», – сказав прес-секретар німецької Єпископської Конференції Матіас Копп.

Єпископ Ґеорґ Бетцінґ, голова німецького єпископату, поінформував єпископів поки що зняти це питання з порядку денного. "Все інше стане зрозумілим під час пленарного засідання в Аугсбурзі", - сказав речник Маттіас Копп.

В останні роки Ватикан неодноразово заявляв, що Церква в Німеччині не має повноважень створювати спільний керівний орган, який складається з мирян і духовенства. Однак це передбачає процес реформування «синодального шляху», який Конференція єпископату та Центральний комітет німецьких католиків спільно розпочали у 2019 році, пише pch24.pl.

Підготувати створення Синодальної ради має створений у листопаді Комітет Синоду. У цьому органі єпископи та миряни-католики хочуть продовжити консультації щодо сексуальної етики, способу життя священників, влади та її розподілу, а також ролі жінок у Церкві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НІМЕЦЬКІ КАТОЛИКИ ПРОСЯТЬ СВОЇХ ЄПИСКОПІВ ЗМІНИТИ ПЛАНИ СИНОДАЛЬНОГО ШЛЯХУ