Португальські єпископи проти всиновлення дітей одностатевими парами
  • Пон, 30/11/2015 - 14:12

Португальська єпископська конференція висловила жаль після того, як парламент схвалив закон, що дозволяє одностатевим парам всиновлювати дітей. За прийняття цього закону проголосували всі ліві фракції, при значній підтримці з боку правоцентристів.

Новий закон, схвалений п'ять років тому, після легалізації шлюбів між людьми однієї статі, повинен бути підписаний президентом Республіки Анібалом Каваку Сілвою. Недавнє нововведення дозволяє також парам, що складаються з двох жінок, вдаватися до екстракорпорального запліднення з використанням донорських клітин.
В інтерв'ю католицькій газеті «Екклес» Патріарх Лісабона і президент Португальської єпископської конференції - кардинал Мануель Клементе заявив, що «Католицька Церква продовжує дотримуватися своїх переконань щодо життя і сім'ї, особливо підкреслюючи значення чоловічої та жіночої осіб у вихованні дітей». «Життя, - сказав кардинал, - яке слід захищати від зачаття до природного кінця, народжується в сім'ї завдяки плідній взаємності між чоловіком і жінкою».

Португальський ієрарх стверджує, що Церква продовжить захищати свою позицію словами і конкретними діями, оскільки «йдеться про основоположні істини, від яких католики не відмовляються».