Про фрайбурзький документ щодо розлучених
  • Чтв, 10/10/2013 - 00:59

«Нічого не змінюється, нема жодної новизни для розлучених в поновних зв’язках» - сказав речник Ватикану, коментуючи документ, який видали у Архиєпархії Фрайбурга. В ньому написано, що розлучені особи, які живуть в нових цивільних зв’язках, допускаються до прийняття таїнств. Отець Федеріко Ломбарді ж ствердив, що фрайбурзький документ походить з «локального душпастирського бюро» і «не підтриманий єпископським авторитетом», тому не виражає волі єпархіальної церковної влади. До цього контроверсійний документ викликав велике замішання у Церкві в Німеччині.

У зазначеному документі написано, що розлученим особам у нових зв’язках можна уділяти таїнства хрещення, Причастя, миропомазання, сповіді та оливопомазання, якщо у них існує необхідна конкретна диспозиція віри. Причому рішення у цій справі такі особи приймають самостійно після розмови з відповідним душпастирем. Однак їм і надалі не можна вступати в нові подружні союзи. Таке рішення медіа назвали «революцією в німецькій церкві».

Незважаючи на те, що деякі німецькі єрархи позитивно відгукуються про документ, кардинал Рейхард Маркс дав зрозуміти, що у цій матерії повинен висловитись цілий єпископат, оскільки ця складна проблема вимагає єдності з Вселенською Церквою.  

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va