Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії в Україні урочисто відзначили свято своєї Провінції
  • Суб, 20/06/2015 - 15:06

20 червня 2015 Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії в Україні урочисто відзначили свято своєї Провінції – Співстраждання Матері Божої. На святкування до Провінційного дому у Львові прибуло багато сестер з різних куточків України та з-за кордону, а також добродії Провінції.

Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди свята відслужив Високопреосвященний Владика Ігор Возьняк, Львівський Архиєпископ і Митрополит. У своїй проповіді Владика Ігор поділився роздумами про страждаючу Богородицю під хрестом свого Сина:

«Що діялося у цій найблагороднішій душі? Яку відповідь вона давала на негідні вчинки та злочини людей? Мабуть, корилася духом, плакала, тремтіла і промовляла, що вона - Слугиня Бога. Бажала сповнити все, згідно волі Отця, що на небесах. Просила разом із своїм вмираючим на хресті Сином, щоб Отець Небесний простив гріхи кривдникам Його Сина. Так, великий біль стискав серце Марії, але вона не тратила рівноваги, свідомо і цілковито перебувала в руках Божих. Ангел не прийшов до неї. Вона перебувала під хрестом із Богом, який помирав тілом. Крихітна і ніжна тілом, але алмазна духом, духовний брильянт, непорушна скеля в любові Бога та ближнього. Марія, стоячи під хрестом, була гідною подиву, гармонії та духовної краси, навчає нас своєю безмовністю, спокоєм та сльозами. Зболілий, виснажений на силах, обезкровлений, перебуваючий у передсмертних судорогах Ісус промовляв. Вона, виконавиця Закону, мовчки стояла у сльозах. О, Маріє, любляча і страждальна наша Мати, стережи нас від усякого зла, допомагай нам чинити добро. Просимо тебе, як твої зранені діти, випроси у Господа миру в нашій Україні та в усьому світі.»

Після Літургії Провінційна Настоятелька с. Боніфатія Дяків подякувала Митрополиту Ігорю за спільну молитву та склала привітання для дев’яти сестер-ювіляток, які цього року святкують 25-ліття богопосвяченого життя: с. Адріяні Матківській, с. Катерині Калітовській, с. Василії Очкусь, с. Наталії Грицулі, с. Емілії Вандич, с. Соломії Янкович, с. Олені Гнідець, с. Єремії Іванишин і с. Вінкентії Назаркевич, а Владика Ігор вручив сестрам пам’ятні ювілейні привітання від Святішого Отця Франциска, Папи Римського.

Під час святкувань сестри-ювілятки поділилися цікавими розповідями про історію свого чернечого покликання, про те, як Господь, у переломний момент нашого Церкви – вихід із катакомб, у різний спосіб кликав кожну із них до служіння Йому. На святі були присутні наймолодші сестри – новички, які дуже збагатилися цими відомостями.

Під час святкувань Сестри Служебниці у молитві згадували усіх добродіїв Провінції, завдяки яким сестри можуть якісно сповняти свій апостолят у різних сферах – виховній, медичній, соціальній, та працювати для поширення Божого Царства на землі.

Сестри Служебниці, Львів