Синод Єпископів:єдність в різноманітності
  • Срд, 07/10/2015 - 14:25

У Ватиканському прес-центры відбулася прес-конференція за підсумками першого дня роботи Синоду, в якій взяли участь генеральний доповідач кардинал Петер Ерде, делегований президент кардинал Андре Вен-Труа і спеціальний секретар Синоду монс. Бруно Форте.

Прелати відзначили поставлені перед ними цілі: насамперед запропонувати «сімейне» Євангеліє, ставлячи в центр пастирську турботу про сім'ї, особливо схильні до криз.

За словами кардинала Андре Вен-Труа, нинішній Синод Єпископів з питань сім'ї - це час молитви Церкви і її роздуми над Словом Божим. Кардинал відзначив значну різноманітність представлених Церков, обрядів, віку та досвіду учасників Синоду, які у відкритості Святому Духу - і один одному - йдуть в єдності зі Святішим Отцем назустріч реаліям і проблемам сучасних сімей.

Зі свого боку кардинал Ерде зазначив дві важливі обставини нинішніх часів: по-перше, глобальну недовіру не тільки до сім'ї та шлюбу, а й до інститутів в цілому. По-друге, широку присутність і ключову роль християнських громад, що складаються з «добрих сімей», які допомагають одна однній молоді та іншим сім'ям в їхнiх труднощах, а також у передачі віри.

В ході брифінгу монс. Бруно Форте підкреслив, що серед єпископів немає поділу на дві або більше партії, як про це заявляли деякі ЗМІ: «Пастирі, люди віри, слухняні гласу Божому, виходячи назустріч очікуванням людей і викликам, які стоять перед ними». Цей об'єднуючий фактор набагато сильніше всіх акцентів і відмінностей. У служінні родині Отці Синоду відчувають глибоку відповідальність перед Богом і перед людьми.