Смертний вирок Асії Бібі скасований!
  • Срд, 22/07/2015 - 18:49

Дуже добра новина прийшла з Пакистану: Верховний суд країни ухвалив, що під час судового процесу над Асією Бібі, пакистанською християнкою, у результаті якого вона була засуджена на смерть, у суді як першої, так і другої інстанції,  були допущені помилки й порушення, які могли мати істотний вплив на рішення суду.

Інформаційний сайт gosc.pl повідомлює, що таким чином, прийнятий в жовтні минулого року смертний вирок скасований, і справа розглядатиметься ще раз.

Це не означає, що Асія Бібі вже у небезпеці. Звинувачення у богохульстві залишаються в силі, але процес буде здійснюватися у Верховному суді з чистого аркуша.

Бібі може покинути в'язницю сьогодні, але вона не може залишити країну. З цієї причини, обвинувачена та її сім'я вирішили, що до наступного слухання (термін, який до цих пір невизначений) залишиться в тюремній камері, бо якщо вона залишить її, то, швидше за все, її знову лінчуватимуть.

Магдалена Корцеква з організації Citizen.go повідомила, що іспанське МЗС вже підготувало візи для Асії Бібі та її родини, щоб залишити Пакистан у разі винесення виправдувального вироку, тобто, як тільки переслідувана жінка буде звільненою.