Спільна просфора у соборі Святої Святої Софії
  • Птн, 15/01/2016 - 23:00

13 січня у соборі Святої Софії в Римі відбулася спільна просфора для представиків церковних та державних українських інституцій, присутніх у м. Римі. З цієї нагоди в українському храмі, збудованому патріархом Йосифом Сліпим у Вічному Місті, відбулася Божественна Літургія, яку очолив владика Гліб, Єпарх єпархії Пресвятої Родини у Лондоні.

З ним співслужили єромонахи монаших чинів та згромаджень, української папської колегії св. Йосафата, священики-капелани та студенти. У своїй проповіді під час богослужіння з нагоди Старого нового року владика Гліб звернув увагу на значенні вдячності та прощення у християнському житті: “Вдячність – це основа, на якій ми повинні будувати наші стосуники з Богом і нашими ближніми”. Проповідник також закликав усіх до прощення: “ми повинні простити один одному, самі собі і навіть Господу Богу”, пояснивши, що дуже часто ми ображаємось на Бога за те, що Він не дає нам того, чого ми просимо у наших молитвах.

Після Літургії вірні молилися Велику Вечірню з Литією, яку очолив владика Діонісій, Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії. Другою частиною спільної зустрічі представників української Церкви та громади в Італії була спільна трапеза та розділення різдвяної просфори. На завершення о. Марко Семеген, президент товариства “Свята Софія”, подякував усім за момент спільної молитви і радість зустрічі “різних церковних і державних інституцій, які на теренах Італії трудяться для добра української Церкви і народу. Це патріарший двір, який, згідно задуму нашого славного фундатора патріарха Йосифа, продовжує збирати всіх у розсіянні сущих”.

Прес-служба товариства “Свята Софія”