Студент-католик Нік Сендмен подав до суду на «Washington Post» за наклеп
  • Срд, 20/02/2019 - 13:31

Адвокати Ніка Сендмена, студента католицької школи Ковінґу, котрий опинився в центрі уваги ЗМІ після того, як його і товаришів безпідставно звинуватили в расистських нападах на індіанця американські ЗМІ, подали до суду на «Washington Post», вимагаючи компенсації в сумі 250 мільйонів доларів, інформує LifeSiteNews.

«Washington Post були першими із провідних медій, котрі поспішили звинуватити Ніколаса і зацькувати його», - пишуть у поданій заяві адвокати.- «Ця газета розпалила полум’я цькування натовпу в соціальних мережах, спричинивши хибні напади і погрози в бік Ніколаса».

Як наголошують адвокати, «це була перша поїздка 16-річного хлопця поза межі його штату без супроводу батьків». Йому було нанесено «значну шкоду репутації, а також емоційну шкоду» в результаті публікацій газети «Washington Post». «The Post піддали буллінгу невинну дитину, абсолютно не зважаючи на те, який руйнівний вплив матимуть ці напади на усе його життя», - зазначають вони, додаючи, що редактори газети добре усвідомлювали собі, що їхні неправдиві матеріали (серія із семи публікацій, що містять наклепи і неправдиву інформацію) будуть широко розповсюджені іншими виданнями та користувачами соцмереж.

Сендмен і його товариші стали мішенню після того, як їх звинуватили у расизмі на основі відредагованого відео, знятого в той час, коли вони очікували на автобус, що мав відвезти їх додому після участі в Марші за життя. Відредаговане відео демонструє наче хлопці залякували пристарілого індіанця. Однак згодом було опубліковане повне відео, зняте на місці подій, що показує як індіанець Натан Філліпс першим підійшов до хлопців, намагаючись з групою інших осіб спровокувати їх.

Нагадаємо, що розслідування третьої сторони, яке було проведено на замовлення єпархії Ковінґу та Вищої католицької школи Ковінґу з метою оцінити поведінку групи студентів-католиків, що стали учасниками інциденту після участі в Марші за життя, показало, що студенти не чинили жодних образливих дій, які їм приписують.