Торговий центр в Шотландії відмовився розмістити шопку серед різдвяних декорацій
  • Пон, 10/12/2018 - 15:48

Католики і протестанти Шотландії обурені рішенням адміністрації торгового центру не включати до різдвяної декорації шопку. У «Thistles Shopping Centre» у м. Стірлінг, 40 миль від Единбургу, зазначили, що не розміщуватимуть шопку серед декорацій, оскільки «пишаються тим, що є релігійно і політично нейтральними».

Речник Архиєпархії Сент-Ендрюз та Единбургу зазначив, що «в цей період року різдвяні ясла розміщують у багатьох публічних місцях по всіх Британських островах, приносячи радість майже усім, хто їх зустрічає, незважаючи на їх релігійну приналежність». Він додав, що Церква проситиме адміністрацію в справжньому дусі Різдва змінити своє рішення.   

В свою чергу, Церква Шотландії також обурена рішенням адміністрації торгового центру, а її речник заявив: «Ми дуже розчаровані тим, що справжній сенс Різдва був тут повністю втрачений. Коли торговий центр зосереджується лише на комерціалізації, виключаючи причину самого святкування Різдва, для усіх нас це дуже сумно».

Як інформує Catholic Herald, до адміністрації торгового центру офіційно звернувся член парламенту Стірлінгу п. Стівен Керр та «Легіон Марії», просячи встановити шопку.

«Ми розуміємо, що ніхто не хоче бачити в торгових центрах релігійних чи євангельських проповідувань, ми лише просимо поставити шопку», - зазначили вони.