У центрі уваги на СДМ в Панамі буде богородична тематика і екуменічний акцент
  • Втр, 31/01/2017 - 14:14

Всесвітні дні молоді, які пройдуть в Панамі на початку 2019 року, будуть мати важливе значення для всієї Центральної Америки.

В цьому переконаний префект Дикастерії у справах мирян, сім'ї і життя кардинал Кевін Фаррелл, який поділився думками про майбутній форум в інтерв'ю ватиканській газеті «l'osservatore Romano».

Ієрарх зазначив, що вперше в історії трирічний шлях підготовки Всесвітніх днів молоді, який закінчиться міжнародним святкуванням події, має богородичну тематику. Це має підкреслити присутність Пресвятої Богородиці як у житті молодих віруючих людей, так і в досвіді віри і благочестя народів Центральної Америки, вважає він. Префект зізнався, що вибір Панами місцем проведення майбутнього форуму підтримали єпископи всіх сусідніх країн. Панама відіграє особливу роль у регіоні, тому що звідси Святе Євангеліє почало проникати на американський континент. Перша дієцезія в материковій частині Америки була заснована в 1513 році саме на території цієї країни.

Ватиканський ієрарх позитивно сприйняв ідею запросити на Світові дні молоді юнаків і дівчат з інших традиційних християнських конфесій. Це завжди робилося, зауважив він, але в американському контексті цей заклик може мати більше значення і стати відповіддю Католицької Церкви на виклик прозелітизму з боку сект.

Коментуючи рішення про проведення Світових днів молоді в січні — в період інтенсивного навчання для студентів з Європи і США — кардинал Фаррелл зауважив, що форум не вперше пройде в цей час. Взимку 1995 року також проводилися Світові дні молоді в Манілі, причому, вони стали наймасовішими в історії.

Світові дні молоді в Панамі пройдуть 22-27 січня 2019 р. При виборі дати проведення форуму в основному враховувалися кліматичні особливості регіону. У традиційну для проведення СДМ літню пору в цій країні — сезон дощів.