У Глазго мусульманин вбив одновірця за привітання християн з Великоднем
  • Пон, 28/03/2016 - 18:43

У Глазго мусульманин-власник газетного кіоску був убитий після того, як побажав своїм друзям-християнам доброї Пасхи.

40-річний Асад Шах отримав 30 ножових поранень від 32-річного зловмисника, який перед нападом увійшов в магазин і заговорив з ним на рідній мові, найімовірніше, про привітання з християнським святом.

У своєму останньому записі в соціальній мережі Асад побажав друзям і співгромадянам щасливої Пасхи і закликав «наслідувати приклад Ісуса для благополуччя в тому і цьому світах».

Брат Асада, який працював в сусідньому приміщенні в момент нападу, почув шум, і коли зайшов, побачив вбивцю, що сидів на закривавлених грудях Шаха і посміхався. Він спробував відтягнути пораненого в безпечне місце, але злочинець продовжував наносити удари, навіть коли чоловіки опинилися на вулиці.

«Це була явна атака з помсти за коментарі про мир, і привітання християн та юдеїв. Це була спланована атака. Він явно був екстремістом», - сказав друг сім'ї загиблого Мухаммад Файзал про вбивцю.

Файзал також розповів, що напад скоїв мусульманин з бородою в довгому одязі, він розмовляв з Шахом рідною пакистанською говіркою перед тим як нанести удар в голову кухонним ножем.

Поліція вже затримала підозрюваного і підтвердила, що вбивство було скоєно одновірцем Асад Шаха з релігійних мотивів.