У Єгипті тривають викрадення коптів
  • Птн, 15/05/2015 - 18:16

У Верхньому Єгипті за останній місяць викрадені дві дівчини-коптки і 8-річний хлопчик з коптської сім'ї, написав експерт в області ісламу і арабської історії Раймонд Ібрагім у своєму блозі.

17-річна дівчина з коптської родини, що проживає в селі аль-Ком аль Кіблія в Самалоут, Верхній Єгипет, за словами родичів, вивезена сусідом-мусульманином на ім'я Ахмед Халіфа.

Сім'я планувала організувати акцію протесту, але старійшини радили відмовитися від цієї ідеї, щоб не мати «неприємних наслідків».

Через кілька днів після цього викрадення, 2 травня, пропала 17-річна Марина Магді Фахим. Дівчина пропала по дорозі в школу в районі Ханофіл в Олександрії. Сім'я повідомила про зникнення дівчини в поліцію.

Правозахисники перевірили всі лікарні в районі, і, не знайшовши ні в одній з них зниклу, запевняють, що, скоріш за все, мова йде про викрадення.

8-річного Антоніоса Закі Хані вихопили з рук матері, коли вона вела його в школу в Наг-Хаммаді. Несподівано з'явилися четверо озброєних чоловіків, схопили дитину, затягли в автомобіль і відвезли.

З настанням «арабської весни» в Єгипті зросла кількість випадків викрадень дітей коптів. Тільки в Наг-Хаммаді були викрадені 77 дітей, двоє з них були вбиті.