У Івано-Франківську відмовляться від язичницьких традицій на святі Івана Купала
  • Втр, 06/07/2021 - 16:22

Від традиційних вогнищ та спускання вінків на воду вирішили цьогоріч відмовитися у Івано-Франківській міській раді під час фестивалю «Купальська ніч». Свято планується як сімейне з наголосом на постать Івана Хрестителя.

Директорка Департаменту культури Івано-Франківської міської ради Надія Загурська на оперативній нараді повідомила, що купальський фестиваль мистецтв «Купальська ніч» пройде в Івано-Франківську без традиційних язичницьких традицій. Цього року не заплановано ні купальських вогнищ, а ні спускання вінків на воду. Саме свято Івана Купала організатори планують переформатувати з наголосом на християнське свято Івана Хрестителя.

«Фестиваль мистецтв «Купальська ніч» цього року спрямували більше на наше релігійне свято – це Івана Хрестителя. Ми потихеньку відходимо від язичницьких таких моментів. Не буде паління вогнища, кидання і забруденення на озеро віночків», – зазначила Загурська.

Сам фестиваль розпочнеться у вівторок, 6 липня, о 18.00 годині на території міського парку культури та відпочинку імені Тараса Шевченка.

Різного роду розваги триватимуть до 22.00 години. Свято планується як сімейне. Організатори передбачили спеціальні локації для дітей.