У Львові зібрали сотні гостинців від Миколая для дітей вояків АТО та переселенців
  • Чтв, 18/12/2014 - 11:25

15 грудня у Львові помічники святого Миколая у Центрі волонтерства Народної Самооборони пакували подарунки для дітей з родин вимушених переселенців та військовослужбовців, які перебувають в зоні АТО.

За святковими приготуваннями стежила репортерка ZIK-Стрім Соломія Коштура.

Як розповіли волонтери Центру, подарунки та солодощі для дітлахів вони придбали за кошти благодійників: до збору подарунків долучилися підприємці Львівщини, студенти та інші спонсори. Комплектуючи подарунки, у Центрі намагались реагувати на святкові побажання малечі, яка надсилала листи до святого Миколая на їхню адресу. Наразі таких іменних листів надійшло 110, а самих подарунків волонтери планують зібрати близько трьох сотень.

«Хлопчики більше мріють про конструктори та машинки, дівчатка – про ляльки і прикраси. Але всі разом дітки хочуть одного й того ж – миру, про це вони також пишуть у своїх листах», - розповіла волонтерка Неля Васюта.

«Ми збираємо подарунки для діток, щоб в них свято пройшло з радістю, щоб вони не відчували того сумного становища, яке склалось тепер в Україні. Ми хочемо хоч у такий спосіб здійснити частину їхніх мрій», – наголосив волонтер Сергій Канюка.

До збирання подарунків долучилися не тільки львів'яни, але й переселенці зі Сходу. Одним з наймолодших збирачів був хлопчик Кирило з Луганської області. Він каже, що у такий спосіб хоче допомогти своїм землякам, а собі у Миколая вже замовив телефон за добрі вчинки.

«Мені подобається допомагати людям. Зараз я збираю подаруночки, кладу у святковий кульочок цукерки, мандарини, апельсини – різну таку смакоту», – розповідав маленький волонтер Кирило.

Як стверджують у Центрі волонтерства, подарунки та замовлення від Миколая вони роздаватимуть упродовж двох днів. 19 грудня у приміщенні держадміністрації Залізничного району Львова відбудеться дитяче свято, під час якого подарунки отримає частина дітей, а вже 20 грудня у Центрі волонтерства на вул. Золотій Святий Миколай особисто вручатиме гостинці діткам, які завітають до нього.