У Туреччині християн виганяють з церкви
  • Птн, 26/02/2016 - 13:20

У турецькому місті Бурса християнам загрожує виселення після того, як міська рада відмовила у дозволі на продовження проведення богослужінь у приміщенні церкви.

Протестантів, католиків та православних християн у місті Бурса об'єднує одна будівля, яку місцеві жителі називають Французькою церквою. Проте влада дала віруючим час до 26 березня, щоб залишити єдине місце на північному заході Туреччини, де вони збиралися.

Раніше, у 2004 році, після реставрації будівлі, муніципалітет погодився, щоб там проводилися християнські богослужіння. Більше 10 років церква була домом для 200 людей з різних конфесій. Однак після того, як церковні лідери подали заявку для продовження дозволу, їм відмовили.

18 лютого віруючим повідомили, що до кінця березня вони повинні звільнити приміщення. Існує думка, що генеральний Директорат відмовився від свого початкового рішення, тому що деякі представники держради виступають проти церкви.

На даний момент церковні чиновники ведуть переговори з міською радою. Крім цього пастора підтримали місцеві громадяни і національні ЗМІ, що викликало у християн в особливе здивування.

«При такій підтримці рада не може чинити опір, - зазначив один з пасторів, - будь ласка, моліться, щоб серця людей у мерії змінилися, і відповідь була позитивною».