У Туреччині протестантські пастори продовжують отримувати погрози смерті
  • Чтв, 24/09/2015 - 15:12

Акти християнофобії не є рідкістю в Туреччині. Найчастіше вони спрямовані проти віруючих протестантських громад.

Благодійна протестантська організація «Відкриті двері» стурбована безпекою 15 пасторів в Стамбулі, які, починаючи з 27 серпня, регулярно отримують повідомлення з погрозами смертю. Повідомлення приходять на поштові скриньки, Facebook і або на телефон. Мова і зміст написаного говорить про те, що авторами є радикальні мусульмани.

Один з пасторів повідомив про отримання смс і листи на електронну пошту з погрозами бути обезголовленим: "Вони кажуть, що ми несемо відповідальність за інших мусульман, навернених в християнство, і що вже занадто пізно, що з волі Аллаха наші голови будуть відрубані".

За даними Асоціації протестантських християн Туреччини, християни звикли до погроз, але в останні тижні їх стало значно більше, і приходять вони систематично. Погрози приходять з одного джерела. Більшість отриманих повідомлень включають частину Сури 33 Корану, в якій говориться: «проклятий буде спійманий і жорстоко вбитий там, де ми знайдемо його». В одному з листів було сказано: «Час вашої страти близько, слава і хвала Аллаху!».

Крім того, на YouTube в Туреччині з'явилося відео, що намагається виправдати релігією вбивства відступників.

Туреччина входить до числа 50 країн, де християни піддаються найбільшим гонінням. Список щорічно публікують "Відкриті двері". Причинами переслідування християн у цій країні правозахисники називають ісламський екстремізм і націоналізм.