Українські владики відвідали папську колегію в римі
  • Срд, 18/02/2015 - 22:30

В середу, 18 лютого, українські Владики відвідали Папську Колегію Покрови Пресвятої Богородиці. Ієрархи, що перебувають в Римі для зустрічі зі Святішим Отцем – Папою Франциском, що має відбутися в п’ятницю під час канонічного візиту «Ad Limina Apostolorum», радо прийняли запрошення ректора Колегії отця Луіса Касяна ЧСВВ, та відвідали українських студентів.

Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, від імені усіх присутніх Владик, подякував ректорату колегії за їхнє служіння для студентів нащої церкви, а студентам, за їх службу,в часі перебування Владик у Вічному Місті.  Звертаючись до студентів, Блаженніший їх закликав  поставити собі запитання: «Де є мій блок пост, на якому я перебуваю у цей не простий для України час? Яке моє на ньому завдання і яку місію я маю виконати?»

«Кожен має сам дати собі відповідь на це запитання, однак хочу поділитися з вами своїми думками…» - продовжив Глава Церкви спілкуючись з колегіальною спільнотою.  «Перший блок пост на якому ми маємо вистояти,» продовжив він – « то це є боротьба з гріхом. Те що ви маєте здобути сьогодні як воїни Христові, то це є боротьба за знання. Адже ви приїхали сюди, до Риму,  власне для цього. Боріться за досконале християнське життя, яке разом зі здобутим знанням ви маєте привезти з собою до України!» … « Я хочу просити вас, чувайте мужньо на тому блок посту на якому сьогодні поставив вас Господь Бог.»

 Глава Церкви, завершив своє звернення до студентів кажучи, що: «Ви є знаком що і нашому народові, і нашій церкві належить майбутнє. Він вас покликав сюди вчитися і молитися, можливо не для сьогоднішнього дня, але для майбутнього,бо ви майбутнє нашого народу і нашої церкви.»