В Нігерії викрали католицького священика
  • Чтв, 22/12/2016 - 12:53

Католицького священика Джуда Онієбада, настоятеля парафії св. Петра і Павла в Іссель‑Азагба у південнонігерійському прибережному штаті Дельта, викрали 16 грудня 2016 р. троє озброєних чоловіків. Про це повідомило Ватиканське місіонерське агентство Fides, додавши, що це були, ймовірно, пастухи національності фулані, а викрадення сталося на плантації ананасів. Це ще одне викрадення католицького священика в Нігерії у цьому році.

За звільнення священнослужителя викрадачі спочатку вимагали 50 мільйонів найрів (національна валюта), тобто близько 152 тис. євро, але потім знизили суму викупу до 20 мільйонів найрів (бл. 61 тис. євро).

Директор відділу суспільної комунікації дієцезії Іссель‑Уку — Чарльз Уґанва підтвердив факт викрадення священика і закликав викрадачів звільнити його без будь‑яких умов. Він нагадав про те, що Католицька Церква не платить жодних викупів.

Цього року в Нігерії викрали кількох католицьких священиків, зокрема на півдні країни. Голова Асоціації дієцезіальних священиків Нігерії о. Сильвестр Онмоке назвав «останню хвилю викрадень священиків і монахів нападом на Церкву».

26 вересня збройні пастухи з того ж племені фулані викрали ректора семінарії в Онітша о. Еммануеля Діма, який, однак, після 4‑х днів був звільнений. Про це повідомив канцлер дієцезіальної курії в Авка о. Френсіс Чідуме. Він запевнив, що дієцезія не платила жодного викупу за його звільнення.