Ватиканський дипломат: ми будемо допомагати біженцям, незважаючи на труднощі і ризики
  • Суб, 12/10/2013 - 12:09

Постійний спостерігач Святого Престолу при Організації Об'єднаних Націй у Нью - Йорку, Архиєпископ Френсіс Чулікат вважає, що допомога біженцям є одним із основних завдань Церкви. Драматична ситуація з біженцями на кораблі, що перекинувся біля берегів Лампедузи, є свого роду символом становища мільйонів мігрантів та біженців в усьому світі, - заявив представник Святого Престолу в зв'язку з дебатами навколо цього питання в ООН.

Те, яким чином про долю мігрантів на італійському острові турбується Папа Франциск, підкреслює, наскільки велике значення Католицька Церква приділяє допомозі мігрантам та біженцям, наголосив Архиєпископ Чулікат. Він зазначив, що багато церковних установ активно намагаються допомогти біженцям не тому, що їх попросили про це. «Ми робили це впродовж багатьох століть і продовжуватимемо, незважаючи на всі труднощі , ризики і опір», - зазначив він.

Кілька днів тому неподалік італійського острова Лампедуза затонуло судно, на якому були сотні біженців. На сьогоднішній день рятувальники виявили більше 300 тіл. Пошуки тривають.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va