Відомий спортсмен розповів студентам «важку правду» про сімʼю, віру і культуру виключення
  • Втр, 09/05/2023 - 21:34

Один із найвідоміших футболістів м. Канзас, США, Харрісон Баткер, звернувся до студентів із традиційною для американських університетів мотиваційною промовою з нагоди випускного.

«Зараз я вам відкрию важку правду»,- сказав дворазовий чемпіон «Супер-боул» до студентів із своєї alma mater - Інституту технологій у Джорджії.

Баткер відомий своєю католицькою вірою, і студентам він сказав, що важка праця може привести їх до дуже успішної карʼєри, однак цього буде недостатньо для того, щоб бути щасливими.

«Зрештою, немає значення скільки грошей ви заробите, жоден долар не матиме значення якщо ви будете одинокі і позбавлені сенсу життя»,- сказав він.

Баткер сказав, що є «занадто багато» прикладів людей, які досягли «світового успіху», однак залишились нереалізованими. Він додав, що «наша культура страждає». 
«Я можу запропонувати один антидот, який вважаю, що має тривалий вплив на майбутні покоління: одружуйтесь і заводьте сімʼї», - закликав він. 

Спортсмен зазначив, що йому вдалось досягти успіху в карʼєрі, проте жодне із професійних досягнень нічого не означає у порівнянні до того щастя, яке він знайшов у подружжі та сімʼї».

«Я постійно намагаюсь стати кращим, більш чеснотливим чоловіком, і я впевнений, що завдяки Богові і з допомогою дружини, яка поруч, я зможу досягти набагато більшого, ніж міг собі уявити»,- зізнався він.

Окрім того, Баткер сказав студентам, що просуваючись по житті, вони стикатимуться із викликами в т.ч. із «війною проти істини» у світі.

Багато хто втратив повагу до гідності людської особи,- каже відомий спортсмен. 

«Минули ті часи, коли різноманіття думок приймалось і заохочувалось. Натомість свободу думки замінила культура, побудована на виключенні тих, хто є незгідний»,- продовжив він.

Баткер заохотив студентів «ризикнути, навіть якщо вам захочуть закрити рота».

«Завжди будуть критики і ті, хто не погоджуватиметься з нашими поглядами; однак, якщо ми посоромимось протистати, тоді звучатимуть лише ті голоси, які мають найбільше влади»,- вважає Баткер.

«Молюся, щоб хоча б щось з того, що я сказав, відбилось у вашому серці, і що б не сталось, памʼятайте свою суть, зосереджуйтесь на важливих відносинах і памʼятайте, що ваше життя має цінність, а ви призначені для більшого»,- завершив спортсмен.