Всеукраїнське паломництво медичних працівників до Бердичева
  • Срд, 26/10/2016 - 12:34

Вже традиційно після літургійного спомину Святого Луки, Євангеліста, який є покровителем лікарів до Всеукраїнського Санктуарія Матері Божої Святого Скапулярія відбувається Всеукраїнське паломництво медичних працівників.

Традиційним організатором цього паломництва є Єпископ Віталій Скомаровський, Ординарій Луцької дієцезії, Апостольський адміністратор Київсько-Житомирської дієцезії.

Розпочалося паломництво з реєстрації та представлення учасників, які прибули з різних міст України. До Бердичева прибули понад 100 медичних працівників з Києва, Житомира, Вінниці, Хмільника, Хмельницького, Харкова, Коростишева, Льова, Городка, Луцька, а також бердичівські медичні працівники.

unnamed 222

Цього року конференцію для учасників виголосили представники Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства з Києва.  До учасників звернувся Президент Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства Сергій Лисенко. У своєму виступі він розповів про актуальність на сьогоднішній день для суспільства проблем реабілітації та соціальної адаптації військовослужбовців, які повернулися із зони АТО та наголосив, що медичні працівники повинні володіти навиками та знаннями для роботи з цією категорією населення.

Також на запрошення Всеукраїнського міжконфесійного релігійного християнсько-військового братства до учасників паломництва виголосила конференцію  «Бойові та посттравматичні стреси: виявлення та методика подолання наслідків. Реабілітація та соціальна адаптація військовослужбовців, які повернулися із зони АТО» психолог психологічно-кризової служби з Києва Ольга Кухарук.

unnamed 123

По завершенню конференції Ольга Кухарук у коментарі  розповіла з яких частин складалась її конференція:

«Частина про адаптацію воїнів АТО складалася з інформації, що відбувається з людиною, коли вона йде на військову службу, як відбувається адаптація до цього специфічного виду діяльності, що відбувається коли ця людина зазнає подій, як травмують її: бере участь у бойових діях чи зазнає втрат, як це проявляється з нею там і що з нею може бути по поверненню. Також був блок, як змінюється свідомість, поведінка і думки людини, яка має досвід участі в бойових діях. І ще одним останнім блоком було, як нам допомагати, ставитися та взаємодіяти з тими людьми, які повернулися з зони АТО, щоб було менше конфліктів і було більше порозуміння» - розповіла Ольга Кухарук.

unnamed 4321

По завершенню конференції відбулася Служба Божа, яку очолив Єпископ Віталій Скомаровський, а співслужили йому священики, які прибули зі своїми парафіянами на паломництво.

Після завершення Служби Божої відбулась молитва Розарія. Завершилось паломництво святковим почастунком, який приготувала спільнота «Домашня Церква».

Максим Железницький