Вже кожен десятий кореєць є католиком
  • Втр, 09/05/2023 - 10:45

Помалу, але стабільно зростає кількість католиків у Південній Кореї. Зараз їх налічується майже 6 мільйонів, що становить понад 11% менканців цієї азійської країни. Такі цифри подає статистичний річник, виданий корейським єпископатом.

Минулого року зросла кількість хрещень, в т.ч. дорослих осіб, і кількість осіб, що приступили до першого Причастя.

В результаті коронавірусних обмежень, на жаль, зменшилась кількість осіб, які продовжують виконувати недільний обов’язок… і до попередньої цифри ще не повернулась.

Інформуючи про зріст кількості вірних, єпископи наголошують, що цей, хоч і невеликий, відсоток (0,2%) заслуговує на увагу, оскільки черговий рік в Південній Кореї фіксується спад кількості мешканців. Єрархи звертають увагу, що кількість хрещень зросла на 13% у порівнянні з попереднім роком. При чому, хрещення малих дітей становить ¾ від усієї кількості, а ¼ - хрещення дорослих і вмираючих.

Також невеликий приріст відзначають у кількості миропомазань, уділення таїнства для хворих та перших сповідей і Причасть.

Корейська стаистика також інформує про збільшення кількості священників. Минулого року було висвячено 96 осіб. Що стосується покликань до монашого життя, то тут відзначають значне зменшення, що негативно впливає на розвиток місії серед невіруючих закордоном, де зараз працює близько тисячі осіб (700 з них – монахині). У суспільстві добробуту зацікавлення місіями серед мирян є дуже невелике; зараз там працює восьмеро мирян-місіонерів (це на 2 більше, ніж минулого року).

Статистичні дані також показують, що в недільній Літургії бере участь лише кожен 12-ий католик. До зачинення храмів у зв’язку із коронавірусними обмеженнями, ця кількість була щонайменше вдвічі більшою.