Як там почувається Бенедикт XVI?
  • Срд, 18/10/2017 - 13:50

Архиєпископ Ґеорґ Ґенсвайн інформує про стан здоров’я вислуженого папи.

Останнім часом побожними медіаресурсами розлетілася тривожна новина, що стан здоров’япапи-емерита сильно погіршується, він уже ледве рухається, Месу править сидячи і то ледве-ледве, «час Бенедикта добігає кінця».

Як повідомляється, Бенедикт XVI надалі перебуває у своїй молитовній відосібненості та спокої в монастирі Mater Ecclesiae, маючи також спокій у віддаленості від пліток певних осіб. Його особистий секретар і водночас префект Папського Дому архиєпископ Ґенсвайн заперечує тривожні медіальні чутки, написала на сайті acistampa Анджела Амброджетті.

Ватиканістка посилається на висловлювання архиєпископа Ґенсвайна, який рішуче заперечує інформацію, нібито папа Бенедикт перебуває у стані безпосередньої загрози життю. Вона також пояснює, що слова, сказані кілька місяців тому (що Бенедикт «згасає, як свічка») стосуються ситуації людини похилого віку, яка з дня на день потроху слабшає.

Минулого тижня, додає Анджела Амброджетті, у вислуженого папи гостював його старший брат, отець прелат Ґеорґ Ратцінґер, який тільки вчора вирушив у зворотній шлях до Реґенсбурґа.