Ювілейна проща румунських католиків
  • Нед, 11/09/2016 - 14:00

Наприкінці цього тижня до Вічного Міста прибули приблизно 500 мирян, супроводжувані двома десятками священиків та 4 єпископами з Румунії, щоб здійснити прощу до Святих Дверей римських базилік з нагоди Ювілею Милосердя. У суботу, 10 вересня 2016 р., вони взяли участь в ювілейній загальній аудієнції з Папою Франциском.

Вітаючи паломників наприкінці аудієнції, Святіший Отець закликав їх «щодня бути видимим знаком Божого милосердя». «Дорогі брати й сестри, чинити діла милосердя означає служити життю і сопричастю, – сказав він. – Кожен з нас може бути закваскою життя і засобом сопричастя у своїх родинах, на роботі, в парафіях та в організаціях, до яких належить».

Це паломництво названо історичною подією для румунських католиків, адже вперше в такій прощі до Риму беруть участь представники всіх дієцезій та єпархій країни. Його організатором є Румунська Єпископська Конференція. Паломники матимуть ще одну зустріч з Папою, взявши участь у проказуванні молитви «Ангел Господній» у неділю, 11 вересня.