З нагоди празника П’ятдесятниці парафіяни української парафії в Римі просили в молитві обильних дарів Духа Святого для України
  • Пон, 01/06/2015 - 12:55

У навечір’я П’ятдесятниці, в суботу 30 травня 2015 року, в храмі Свв. Мучеників Сергія і Вакха в Римі відбулися молитовні чування за мир в Україні, які розпочалися о 16:30 Божественною Літургією за упокій тих, які віддали життя за Україну. Святу Літургію очолив протоієрей Дмитро Квич, віце-парох української парафії в Римі, відтак моління продовжилися Великою Вечірнею з Литією, Повечір’ям, Акафістом Святому Духові, духовною наукою про Святого Духа, Ісусовою молитвою, каноном Святому Духові, роздумами над уривком з Діянь апостольських, в якому розповідається про подію Сходження Святого Духа на апостолів.

У контексті молитовних чувань присутні молилися Вервицю, особливістю якої стали розважання над сімома Дарами Святого Духа. Завершилися чування опівночі молитвою Полуночниці.

У сам дань празника Зіслання Святого Духа, 31 травня, моління в парафіяльному храмі Свв. Сергія і Вакха розпочалися з Великої Утрені та продовжилися торжественною Божественною Літургією, яку очолив настоятель, протоієрей Іван Кулик, у співслужінні з ієреєм Андрієм Вахришевим, віце-ректором міжнародної семінарії спільноти Св. Егідія в Римі. Після завершення Божественної Літургії молільники отримали в подарунок з нагоди свята та відзначення Року Митрополита Андрея Шептицького пастирське послання великого Митрополита «Наша державність. Як будувати Рідну Хату». Зауважимо також, що Блаженніший Патріарх Святослав, Глава і Отець УГКЦ, проголошуючи 1 листопада Рік Митрополита Андрея, закликав українців протягом Року вшанування прочитати власне згадане послання. «Ми там знайдемо непересічні первомудрості й життєдайне слово, щоб зрозуміти, як нам сьогодні будувати, захищати, відбудовувати й розвивати вільну та незалежну Україну», – вважає Архиєрей.

Таким чином у цьогорічному святкуванні святої П’ятдесятниці парафіяни української парафії Свв. Сергія і Вакха особливо просили обильних дарів і плодів Всесвятого, животворящого та всюдиприсутнього Духа для всього українського народу, страждаючого у вирі війни та лихоліття.