Заява Ватикану щодо польського священика, який відкрито заявив, що він гей
  • Суб, 03/10/2015 - 15:19

Речник Ватикану о. Федеріко Ломбарді SJ згадав скандальні заяви о. Кшиштофа Чарамси, високопоставленого чиновника Конгрегації Доктрини Віри. Він публічно хизується своєю поведінкою, що не узгоджується з його духовним покликанням і зраджує священичим обітам. О. Чарамса також виступає проти вчення Церкви про гомосексуалізм.

 «Що стосується заяв та інтерв'ю, які дав о. Кшиштофа Чарамса, – написав речник Ватикану – варто зазначити, що незважаючи на належну повагу до особистих справ і ситуацій, а також роздумів на цю тему, такі показні заяви напередодні відкриття Синоду є дією дуже шкідливою і безвідповідальною, тому що має на меті піддати синодальне згромадження невиправданому тиску з боку засобів масової інформації. Звичайно, – додає о. Ломбарді – о. Чарамса не зможе виконувати своїх дотеперішніх функцій у Конгрегації Доктрини Віри і папських університетах, а інші аспекти його ситуації належать до компетенції ординарія його єпархії».

Нагадаємо, що вчора у мережі набуло поширення відео, де о.Чарамса, польський католицький священик, заявляє, що є гомосексуалістом і піддає сумніву вчення Церкви щодо гомосексуальних зв'язків.