15 тис. вірних взяло участь в інавгурації новоої малої базиліки в Індії
  • Пон, 08/08/2016 - 12:10

Понад 15 тис. вірних взяли участь в урочистій інавгурації нової малої базиліки в Аттурі. В Урочистій Месі співслужило понад 200 служителів: кардинали, єпископи, священики, інформує агенція «Asia News».

Церква св. Лаврентія в Аттурі ще в травні минулого року була піднята до статусу малої базиліки декретом Конгрегації у справі Богослужінь та дисципліни св. Таїнств. Проте обставини примусили відкласти урочисте проголошення нового статусу, аж до серпня цього року. 

У своїй проповіді з нагоди урочистостей глава Конференції католицьких єпископів Індії кардинал Базиліус Кліміс назва нову малу базиліку св. Лаврентія місцем чуд і висловив сподівання, що вона і надалі залишатиметься місцем паломництва тисяч і тисяч паломників. 

Мала базиліка – церква, за звичай до якої відбуваються чисельні паломництва, яка отримала цей статус від Апостольського Престолу. Також за звичай з цим статусом пов’язані різного роду духовні привілеї. Мала базиліка, в особливий спосіб є пов’язаною з Папою і в геральдиці може використовувати традиційний папський герб – схрещені срібний і золотий ключі.

На сьогодні в Україні є дві малі базиліки. Це Львівська римо-католицька Архикатедра Успіння Богородиці  та базиліка Воздвиження Чесного Хреста у Чернівцях.