Програма пастирського візиту Папи Франциска до Верони
  • Пон, 29/04/2024 - 16:12
Зустріч з духовенством, богопосвяченими особами, дітьми та підлітками, участь у заході «Арена миру 2024», обід у в’язниці та Свята Меса на міському стадіоні: такими будуть основні моменти візиту, який Папа Франциск здійснить напередодні П’ятидесятниці.

Як ми повідомляли, наприкінці листопада минулого року Веронська дієцезія, що на півночі Італії, поширила повідомлення про те, що Папа Франциск візьме участь у відзначенні 1650-річчя смерті святого Зенона, Небесного покровителя Верони. Він прибуде до міста 18 травня 2024 року, щоб взяти участь у зустрічі народних рухів і організацій громадянського суспільства «Арена2024», тема якої: «Арена миру – Справедливість і мир обіймуться».

У понеділок, 29 квітня 2024 р., у Ватикані оприлюднили програму цієї пастирської подорожі. Святіший Отець прибуде до Верони з Ватикану гелікоптером, і першою зустріччю в програмі є зустріч зі священниками та богопосвяченими особами, що відбудеться о 8:30 в базиліці святого Зенона. По її завершенню на площі перед храмом Папа привітається з дітьми та підлітками, після чого вирушить до Веронської арени, де відповість на кілька запитань, які поставлять учасники форуму.

Перед полуднем Святіший Отець прибуде до пенітенціарного закладу «Монторіо», де запланована зустріч з персоналом, в’язнями та волонтерами, по завершенні якої він пообідає разом з в’язнями. Заключною подією візиту буде Свята Меса на стадіоні ім. Бонтеґоді, по завершенні якої Папа відлетить до Ватикану.