150 мільйонів християн ризикують життям
  • Втр, 28/10/2014 - 23:00

В наші дні щонайменше 150 мільйонів християн ризикують життям через антирелігійні гоніння. Ці шокуючі цифри містяться в «Чорній книзі про становище християн в світі», опублікованій французьким видавництвом «Xo éditions». 23 жовтня книга була представлена в Парижі проф. Андреа Ріккарді, - одним із 70 авторів збірника, що містить більше 800 сторінок.

У сучасному світі від 150 до 200 мільйонів християн не можуть вільно висловлювати свою віру. На початку XXI століття 75% всього насильства проти релігійних меншин вражає християн. Сторінки «Чорної книги про становище християн в світі» свідчать, що для величезної  кількості послідовників Ісуса мучеництво - це не просто спогад з минулого. В збірнику під редакцією журналіста французької католицької газети «La Croix» Самуеля Лівена десятки карт, графіків і статистик аналітично й об'єктивно показують ситуацію християн в десятках країн по всьому світу.

Якщо на Близькому Сході чи в деяких африканських країнах, таких як Нігерія, християни стають мішенню ісламістів, то в деяких районах Азії вони є жертвами екстремістськи налаштованих індуїстів і буддистів. Крім того, християни зазнають погроз і насильства навіть в «католицькій» Латинській Америці, де священики і пастирські працівники часто стають мішенню організованої злочинності та незаконного обігу наркотиків.

В Італії книга буде видана видавництвом «Mondadori» 6 листопада.