17 жовтня – день посту і молитви про мир у Святій Землі
  • Чтв, 12/10/2023 - 10:10

Латинський патріарх Єрусалиму від імені всіх ординаріїв Святої Землі проголосив наступний вівторок, 17 жовтня, днем посту і молитви за мир. «У цей час скорботи і жаху ми не хочемо залишатися безпорадними. Ми не можемо дозволити, щоб смерть та її кайдани (1 Кор 15, 55) були єдиним словом, яке ми чуємо», – написав кардинал П’єрбаттіста Піццабалла, додавши, що християни сьогодні відчувають особливу потребу в молитві, в зверненні до Бога Отця.

Кардинал Піццабалла визнає, що біль і потрясіння від того, що відбувається, є дуже жахливими. Християни знову опинилися посеред політичної та військової кризи, в морі безпрецедентного насильства. «Ненависть, яку ми, на жаль, відчуваємо вже занадто довго, ще більше зросте, а розкручена спіраль насильства спричинить ще більше руйнувань. Все, здається, говорить про смерть», – пише патріарх, підкреслюючи, що в таких умовах послідовники Христа можуть черпати силу і мир, необхідні для переживання цих важких часів, тільки в молитві.

Тому він закликає вірян та людей доброї волі наступного вівторка дотримуватися посту і стриманості, а також організувати адорацію Пресвятих Дарів та молитися Розарій за мир.