40 000 християн біженців піддаються дискримінації в Німеччині
  • Птн, 13/05/2016 - 10:19

Близько 40 тисяч християнських біженців піддаються дискримінації з боку мусульман в наметових містечках для мігрантів, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Німецьке відділення міжнародної організації із захисту християн від переслідувань Open Doors провело дослідження, опитавши більше двохсот християн, які прибули в Німеччину з Сирії, Іраку та Афганістану. Дані опитування наводить ЗМІ.

"Близько 32% респондентів сказали, що вони отримували погрози. 37% заявили, що отримували тілесні ушкодження. Майже половина респондентів заявила, що стикалася з дискримінацією і переслідуванням з боку охоронців в центрах для біженців, а 88% заявили, що вони піддавалися утискам з боку мусульманських біженців через свою віру", йдеться в статті.

Глава Open Doors в Німеччині Маркус Роде заявив виданню, що наведена інформація є "лише верхівкою айсберга". Очолювана ним організація виступила із заявою, в якій закликає німецьку владу "забезпечити дотримання права на свободу віросповідання".

Видання також наводить слова сирійського біженця на ім'я Фаді, який заявив журналістам, що "покинув рідну країну з метою порятунку від ісламських екстремістів", однак він "був вражений", коли зустрівся з ними біля свого житла в Німеччині.