80-річчя священства 105-річного священика з Литви
  • Срд, 08/06/2016 - 14:44

Колишній проректор Папського Литовського Колегіум в Римі, монсеньйор Казімєрас Добровольскіс святкує своє 80-річчя священства. Церемонія була об'єднана зі святкуванням 105-ї річниці від дня народження священика, яке випадає через декілька місяців.

Отець Добровольскіс народився 11 грудня 1911 г. в Литві. Висвячений на священика був 11 червня 1936 р. 1944 року він покинув Литву. Вивчав канонічне право у Римі, після чого почав працювати у Папському Литовському Колегіумі, де, серед іншого, протягом майже півстоліття управляв 10 гектарами землі на фермі у м. Тіволі, працюючи на потреби колегіуму. Також був капеланом литовських іммігрантів. Хоча Литва входила до складу Радянського Союзу, священик зберіг литовське громадянство і не прийняв італійського.

Ювілейну Святу Месу в Папському Литовському Колегіумі відслужив 6 червня кардинал Беньяміно Стелла, префект Конгрегації в справах духовенства, разом з єпископом Вилкавишкської дієцезії Рімантасем Норвіла. Був зачитаний лист від заступника Секретаріату Державного Святішого Престолу, архієпископа Джованні Анджело Бечу з вітаннями і благословенням від Папи Франциска.