Аль-Каїда погрожує Європі новими терактами
  • Птн, 09/01/2015 - 14:09

Сирійські бойовики Аль-Каїди готують атаки, які можуть викликати масові людські жертви на Заході. Такі застереження британської контррозвідки М15.

Як повідомляє Ендрю Паркер, керівник бюро контррозвідки М15 передовсім під загрозою транспортні системи, розповідає deon.pl з посиланням на агентство Рейтерз.

Паркер ще до трагедії в Парижі запланував зустріч, на якій хотів повідомити пресі свої застереження. В агенції зазначають, що востаннє шеф М15 мав публічний виступ наприкінці 2013 року і що його поява на публіці трапляється не часто.

Видається, що після вбивства американськими спецслужбами лідера Аль-Каїди Осами бін Ладена загроза терактів зменшилася, тим не менш, спецрозвідки США та Європи занепокоєні, що під час воєнних подій в Сирії з’явилися бійці Аль-Каїди з Пакистану.

Глава М15 зазначає, що до Сирії відправилися біля 600 британських екстремістів, багато з них раніше мали зв’язки з об’єднанням «Ісламська держава».

Паркер повідомив, що сьогодні йдеться про загрозу дуже серйозного рівня та додав, що сьогодні служби безпеки потребують більшого доступу до інтернет-мереж, де спілкуються між собою терористи.