Новини

  • 9 Травень 2024 (18:13)

    Може бути важко називати Бога «Отцем», коли наш власний земний батько розчарував нас або, можливо, навіть покинув нас.

    Багатьом із нас важко називати Бога «Татом». Кожного разу, коли ми це робимо, у нашій свідомості може спливати потік земних образів.

    Як би ми не намагалися це заперечувати, наш власний досвід спілкування з татами відіграє вирішальну роль у нашому сприйнятті Бога.

    Люблячі тати

    Якщо у нас є батько, який любить нас і який милосердний до нас, то буде порівняно легко уявити Бога, який є досконалістю цієї любові та милосердя.

  • 9 Травень 2024 (17:50)
    Нове наукове дослідження безпрецедентного масштабу дозволило точно датувати знахідки періоду Першого Храму, які були виявлені в Місті Давида, і пролило світло на події, згадані в Біблії. Воно кидає виклик загальноприйнятим уявленням про те, що столиця Юдейського царства була маленьким поселенням в часи правління Давида, переконуючи, що Єрусалим займав величезну територію вже понад 3000 років тому.
  • 9 Травень 2024 (17:31)

    У 2023 році ім'я "Мухаммед" виявилося найпопулярнішим у багатьох регіонах Німеччини, включно зі столичним Берліном.

    Інформацію з цього приводу повідомила газета «Bild» з посиланням на дані Товариства німецької мови (Gesellschaft für deutsche Sprache, GfdS), інформує pch24.pl.

    Ім'я «Мухаммед» було найпопулярнішим чоловічим іменем у Гамбурзі, Бремені та Шлезвіг-Гольштейні. У Північному Рейні-Вестфалії він був на другому місці (після підрахунку всіх варіантів, таких як Мухаммед, Мохаммед, Мухаммет, Мухамет тощо).

  • 9 Травень 2024 (17:24)

    Райан Бердж, провідний дослідник релігії та політики, нещодавно зібрав дані, які показують, що «кафетерійний католицизм» поширюється в Сполучених Штатах. Американські католики загалом не погоджуються з вченням Церкви щодо фундаментальних питань: абортів, евтаназії та смертної кари.

  • 9 Травень 2024 (17:09)

    Поділіться любов’ю та вдячністю за все, що вона зробила, цієї неділі подаруйте своїй матері сповнене віри спілкування.

    У неділю ми святкуємо та вшановуємо неймовірних жінок у нашому житті через любов і вдячність. Для католиків це не лише квіти та сніданок у ліжко (хоча вони теж чудові!), але й наповнення дня ноткою віри та вдячності.

    Ось п’ять особливо католицьких способів вшанувати мам у цей День матері, які ідеально підійдуть для всієї родини та неодмінно викликатимуть посмішку на їхніх обличчях.

    1 - ПІДІТЬ РАЗОМ НА СЛУЖБУ БОЖУ

  • 9 Травень 2024 (13:41)

    Нігерія залишається країною із найбільшою кількістю жертв серед християн за останній час. Ісламські бойовики регулярно здійснюють напади на християнські поселення в центральних та північних регіонах і вирізають мешканців, включно із жінками та дітьми.

  • 9 Травень 2024 (13:28)

    Видавництво «Місіонер» – найстарше в Україні. Воно було засноване ще в ХІХ столітті (1895), тож наступного року йому виповниться 130 років. Водночас історія цього видавництва охоплює різні історичні періоди — довоєнний, міжвоєнний, повоєнний, якщо говорити про Другу світову війну. Також цікавим є період відродження видавництва в роки незалежності України, зокрема в період з 2005 до 2017 рр., коли «Місіонер» впевнено зайняв своє місце на загальнодержавному рівні. 

  • 9 Травень 2024 (13:28)

    Через телеграму, яку кардинал П'єтро Паролін, Державний Секретар Святого Престолу, надіслав Єпископові Ґоми, Папа Франциск засудив напад, скоєний в таборі для внутрішньо переміщених осіб поблизу кордону між Руандою та Демократичною Республікою Конго.

  • 9 Травень 2024 (11:07)

    Конституційний суд Чехії скасував правову норму, яка вимагала обовʼязкової хірургічної процедури для офіційної зміни статі транслюдей.

    Рішення суду стало результатом скарги позивача, який після народження був офіційно зареєстрований як жінка з жіночими іменем і форматом номера народження (у Чехії при народженні присвоюють ідентифікаційний номер залежно від статі).

  • 9 Травень 2024 (11:04)

    У Великобританії регулятор Офком оголосив про запровадження жорстких заходів перевірки віку на соціальних мережах, що може призвести до видалення мільйонів дитячих акаунтів з платформ, таких як Facebook та Instagram. Ці заходи, які були представлені у середу, спрямовані на захист дітей від шкідливого контенту.

    За останніми дослідженнями, 51% дітей віком від трьох до дванадцяти років користуються принаймні однією соціальною мережею. Запровадження цих заходів може призвести до видалення мільйонів дитячих акаунтів.

  • 9 Травень 2024 (10:51)

    19 травня 2024 року на Філософсько-богословському факультеті УКУ відбудеться свято сім’ї.

    Про це повідомляє о. Михайло Пазиняк, Референт у справах родини при Львівській Архиєпархії УГКЦ

    У програмі заходу:

    Свята Літургія,

    тематична зустріч,

    гаївки, програма для дітей

    Обов’язкова попередня реєстрація за посиланням — Тут

  • 9 Травень 2024 (10:39)

    Чи можна зупинити божевілля перехідних «терапій»? Деконструкція людини в найінтимніших сферах її ідентичності є метою злочинної ідеології, яка значною мірою фінансується великими владними центрами, попереджає о. Роберт Скшипчак у своїй публікації.

  • 9 Травень 2024 (10:36)

    Взаємозв’язок праці з видобувною промисловістю, продовольчою безпекою, міграцією, соціальною справедливістю та екологічним переходом – такими були ключові теми промови Папи Франциска до учасників зустрічі на тему «Турбота – це праця, праця – це турбота».

     

  • 9 Травень 2024 (10:34)

    8 травня 2024 року єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир очолив екуменічну панахиду біля пам’ятного хреста на місці колишнього концентраційного табору «Шталаг – 328».

    Архиєрей подякував усім, хто прийшов до пам’ятного хреста заспівати гімн прослави Воскреслому Христу, водночас помолитися і пом’янути тих, хто загинув у час війни найперше за те, що народилися людьми, мали свої певні переконання.

  • 9 Травень 2024 (10:24)

    8 травня Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав відвідав Кропивницький та очолив Літургію у храмі Різдва святого Івана Хрестителя. У проповіді Предстоятель розповів, що бути християнином — це носити в собі вічне життя воскреслого Спасителя, над яким смерть не має влади.

  • 9 Травень 2024 (10:22)

    Ним став дотеперішній синкел у справах монашества о. Теодор Мацапула, Згромадження Воплоченого Слова.

    У середу, 8 травня 2024 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив Правлячим єпископом Мукачівської греко-католицької єпархії преподобного отця Теодора Мацапулу, I.V.E., Синкела в справах монашества цієї єпархії. Мукачівська єпархія стала вакантною 14 липня 2020 р., після передчасної смерті тодішнього Єпарха владики Мілана Шашіка.

    Біографічна довідка

  • 8 Травень 2024 (20:25)

    Чоловікові, заарештованому за крадіжку нагрудного хреста, який покійний Папа Бенедикт XVI заповідав парафії в його рідній Баварії, тепер загрожує термін за ґратами.

    Як повідомляє CNA, у понеділок районний суд Траунштейна засудив 53-річного громадянина Чехії до двох з половиною років ув’язнення.

    Злочинець, якого влада описує як серійного злодія з історією злочинів у кількох європейських країнах, залишив сліди на місці злочину, які дозволили його ідентифікувати та заарештувати.

  • 8 Травень 2024 (20:23)

    Оскільки глобальні показники народжуваності продовжують знижуватися, навіть країни з більшістю католиків та історично католицькі країни не позбавлені демографічного колапсу, який дедалі більше загрожує скороченням населення країн нижче необхідного рівня відтворення.

     

  • 8 Травень 2024 (20:19)

    Дві головні церкви Німеччини вважають своїм обов'язком ще тіснішу співпрацю. «Переважна більшість усіх членів Церкви очікує від церков більшої співпраці, а не культивування чи навіть загострення власного конфесійного профілю», — йдеться у спільній статті, опублікованій двома єпископами, відповідальними за екуменізм, у вівторковому номері щоденної газети «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

  • 8 Травень 2024 (20:15)

    Конгрегація доктрини віри Ватикану наступного тижня опублікує новий документ про розрізнення обʼявлень Марії та інших надприродних подій.

    Прес-служба Святого Престолу оголосила у вівторок, що кардинал Віктор Мануель Фернандес, префект Дикастерії Доктрини Віри (DDF), у п’ятницю, 17 травня, оприлюднить нові норми розрізнення щодо «об’явлень та інших надприродних явищ», інформує CNA.

    В інтерв’ю «National Catholic Register» минулого місяця кардинал Фернандес сказав, що документ надаватиме «чіткі вказівки та норми» для розрізнення.

Сторінки