Церква

  • Вівторок, Квітень 16, 2024 - 18:12

    Вислужений очільник столичної архидієцезії тривалий час очолював Єпископську конференцію Колумбії, а кардинальські відзнаки отримав разом з теперішнім Папою.

    У понеділок, 15 квітня 2024 р., на 92-му році життя перестало битися серце кардинала Педро Рубіано Саенса, вислуженого Архиєпископа Боготи, якого місцева Церква пам’ятає як ревного пастиря під час років кривавого внутрішнього протистояння між урядовими військами та бойовиками FARC і ELN та боротьби з наркокартелями.

  • Вівторок, Квітень 16, 2024 - 18:11
    Оприлюднено інформацію про зустріч парафіяльних священиків в рамках приготування до другої сесії XVI Звичайної загальної асамблеї Синоду Єпископів, що відбудеться в м. Сакрофано неподалік Риму.
  • Вівторок, Квітень 16, 2024 - 18:09

    Отець Мирон Бендик, ректор Дрогобицької духовної семінарії та священник УГКЦ часів підпілля, поділився думками про особливості ролі Церкви і священника в сучасному українському суспільстві.

    «Незалежно від часів, завдання священника залишається постійним — допомогти кожній людині усвідомити її особисту свободу і, як наслідок, відповідальність за прийняті рішення. Це його головне завдання», — розповів о. Мирон у коментарі для Департаменту інформації УГКЦ.

  • Вівторок, Квітень 16, 2024 - 17:33

    Багато хто знає Ferrero Rocher за її популярні шоколадні цукерки з лісовим горіхом, але зв’язок компанії з Богородицею з Лурду менш відомий.

    Мікеле Ферреро, засновник компанії та ревний католик, мав глибоку побожність до Пресвятої Діви Марії та хотів вшанувати її своєю роботою. Повідомляється, що він назвав свою компанію “Rocher” на честь скельного ґроту Rocher de Massabielle, який позначає місце, де Діва Марія явилася святій Бернадетті в Лурді, Франція.

  • Вівторок, Квітень 16, 2024 - 17:03

    Папа Бенедикт XVI народився 16 квітня 1927 року в Німеччині. Цьогоріч йому було б 97 років.

    У його день народження нагадуємо шістнадцять прекрасних цитат, які варто запам'ятати...

    1. Якщо у Твоєму житті немає Бога, то й усе інше не спрацює. Це так, неначе неправильно застібнути перший ґудзик: далі всі інші також будуть погано застібнуті, і доведеться починати знову від верху.

  • Вівторок, Квітень 16, 2024 - 15:32

    Найкращою відповіддю на насильство і страх є молитва і мир, заявив архиєпископ Ентоні Фішер після нападу на ассирійського єпископа Мар Марі Еммануїла 15 квітня 2024 року.

    “Закликаю віруючих не реагувати на ці події зі страхом, уникаючи місць культу, боячись нових нападів, чи з гнівом, беручи участь в актах розправи чи помсти. Найкраща відповідь на насильство і страх – це молитва і спокій”, – сказав католицький архиєпископ Сіднея.

  • Вівторок, Квітень 16, 2024 - 15:03

    Dignitas Infinita насамперед нагадує нам, що кожна людська істота має невід’ємну гідність, даровану Богом у момент зачаття, говорить кардинал Вілтон Ґреґорі, архиєпископ Вашингтона. Як він наголошує, серед останніх документів це найповніший виклад вчення Церкви, який торкається багатьох гострих питань. Про це повідомляє Vatican News.

  • Вівторок, Квітень 16, 2024 - 12:31

    Завдяки незбагненому плану Провидіння, африканські єпископи сьогодні є захисниками універсальності віри проти прихильників фрагментарної істини, захисниками єдності віри проти прихильників культурного релятивізму, — заявив гвінейський кардинал, звертаючись до єпископів Камеруну.

  • Понеділок, Квітень 15, 2024 - 16:22

    Наука постійно подає нам нову інформацію про походження людини та її плавний розвиток. Це повинно захоплювати нас, але ми панічно чіпляємося за безпідставні з біологічної точки зору уявлення про перші дні нашого життя. На це звернув увагу колишній архиєпископ Парижа, який перш ніж стати священником, 11 років пропрацював лікарем. На запрошення організації Réseau Vie він прочитав лекцію про людський ембріон.

  • Понеділок, Квітень 15, 2024 - 15:58

    Розповівши попереднього разу про обрання кардинала Джованні Баттісти Монтіні Наступником святого Петра, який взяв собі імʼя Павло VI, сьогодні приглянемося до того, як новообраний папа вплинув на підготовку до другого соборового періоду та на перебіг собору загалом.

  • Понеділок, Квітень 15, 2024 - 15:54
    Папа затвердив декрети про визнання чуда за заступництвом блаженної, що відкриває шлях до її канонізації, та визнання мучеництва чергової групи осіб, убитих під час громадянської війни в Іспанії, що відкриває шлях до беатифікації.
     
  • Понеділок, Квітень 15, 2024 - 15:25

    Тисячі людей вийшли у центр Варшави на Національний Марш Життя. Демонстрація під гаслом “Нехай живе Польща” – це вираз афірмації життя, а також протидії законопроектам, які спрямовані на розширення доступу до абортів і, таким чином, на зменшення захисту ненароджених дітей. Патронат на маршем узяв польський єпископат. Її очільник архиєпископ Тадеуш Войда закликав, аби ця неділя стала днем молитви у храмах на захист ненародженого життя. Про це повідомляє Vatican News.

  • Понеділок, Квітень 15, 2024 - 13:49

    Ростислав Тістик скерував депутатський запит для привернення уваги до проблеми руйнування культової споруди та пришвидшення процесу передачі храму парафії. Про це народний депутат України Ростислав Тістик повідомив на своїй сторінці у Facebook. 

    «Костел має непросту історію існування – побудований у 1899-1909 роках пережив припинення богослужінь, обстріли під час Другої світової війни, знищення скульптур та ікон радянською владою, пожежу та заморозку процесів реставрації через повномасштабне вторгнення.

    Храм перебуває в жахливому аварійному стані!

  • Понеділок, Квітень 15, 2024 - 13:35
    Сорок років тому перша зустріч молоді на площі Святого Петра з Папою Римським поклала початок Світовим Дням Молоді. Напередодні сорокової річниці відбулася процесійна хода від площі Святого Петра, молитовне чування, адорація та Свята Меса в молодіжному осередку при храмі святого Лаврентія, яку очолив Префект Дикастерії у справах культури та освіти.
     
  • П'ятниця, Квітень 12, 2024 - 15:25

    Цьогоріч у час Великого посту в межах Всеукраїнської ініціативи «Посади дерево миру» на теренах Івано-Франківської архиєпархії заклали шість «Садів перемоги».

    Перші сади з ініціативи Церкви були закладені наприкінці березня у Брошнів-Осаді та Брошневі, де 40 саджанців фруктових дерев висадили біля храму, ліцею та гімназії. Завдяки старанням о. Володимира Майки паралельно було проведено екологічно-просвітницькі заходи для учнів та вчителів ліцею і гімназії.

  • П'ятниця, Квітень 12, 2024 - 15:19

    Папа Франциск побуває у відповідних столицях та в містечку Ванімо в Папуа-Новій Гвінеї. Детальну програму подорожі буде оголошено пізніше.

     

  • П'ятниця, Квітень 12, 2024 - 15:17

    Відповідаючи на прохання вірних, Декан Колегії кардиналів відслужить у базиліці Святого Петра Святу Месу, на яку запрошені всі бажаючі.

     

    У суботу, 27 квітня 2024 р., в базиліці Святого Петра у Ватикані кардинал Джованні Баттіста Ре, Декан Колегії кардиналів, відслужить Святу Месу з нагоди десятої річники канонізації святого Івана Павла ІІ. Початок богопослужіння о 17:00 місцевого часу. Про це інформує Ватиканська фундація Івана Павла ІІ.

  • П'ятниця, Квітень 12, 2024 - 15:14

    У інтерв’ю для ватиканських медіа президент Папської академії «За життя» розповів про небезпеки, пов’язані із нещодавно прийнятою резолюцію Європарламенту про включення аборту до «Хартії основних прав» ЄС.

     

  • П'ятниця, Квітень 12, 2024 - 15:10

    Зустрічаючись із делегацією Папської фундації, Святіший Отець наголосив на даруванні близькості Христової любові через солідарність з іншими.

     

  • П'ятниця, Квітень 12, 2024 - 15:04

    Потрібно розвивати культуру суспільного включення, яка оцінюватиме цінність життя не на основі утилітаристських критеріїв і не вважатиме «тягарем» ненароджених дітей з інвалідністю чи похилих віком на термінальній стадії. Думками про це Папа Франциск ділився з учасниками пленарної асамблеї Папської академії суспільних наук.

     

Сторінки