Новини

  • 26 Червень 2024 (07:06)

    У посланні з нагоди цьогорічного відзначення Неділі моря Префект Дикастерії служіння цілісному людському розвиткові закликає Церкви підтримати людей моря, захищаючи їхню гідність і права, й на основі повчань і прикладу святого апостола Павла заохочує до взаємообміну та солідарності між народами.

  • 26 Червень 2024 (07:05)

    Місія Святого Престолу при структурах ООН в Женеві долучилася до інтерактивного діалогу Ради прав людини на тему насильства проти жінок і дівчат.

    «Проституція – це серйозне порушення людської гідності та основоположних прав людини», – йдеться в заяві місії Постійного Спостерігача Святого Престолу при структурах ООН в Женеві та інших міжнародних організацій, поданій під час обговорення теми викорінення насильства над жінками в рамках 56-ї зустрічі Ради ООН з прав людини.

    Не праця, а насильство

  • 26 Червень 2024 (06:47)

    Здається, що ніколи колективний духовний пошук українців не був таким драматичним, як під час цієї війни, а питання, які ми ставимо самі собі та Всесвіту — настільки глибокими. Розмова із відомим релігійним лідером допомагає і шукати, і прояснювати. З Предстоятелем Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Святославом ми говоримо про речі, які роблять наше життя більш змістовним, а українське суспільство стійкішим. Розмова про віру на війні та про те, яким буде українське християнство після війни, — в інтерв’ю Укрінформу.

  • 26 Червень 2024 (06:44)
    Звичайна рада Генерального секретаріату Синоду розглянула першу чернетку Робочого документа другої сесії Синоду про синодальність.

    У днях 23 і 24 червня 2024 р. у Ватикані відбувалася зустріч Звичайної ради Генерального секретаріату Синоду, щоб обговорити першу чернетку Робочого документа другої сесії XVI Звичайної асамблеї Синоду єпископів на тему: «Задля синодальної Церкви: сопричастя, участь, місія».

  • 26 Червень 2024 (06:43)

    У Ватикані представлено логотипи та гасла Апостольських відвідин Папи Франциска Люксембургу й Бельгії, що відбудуться наприкінці вересня.

    Як ми вже повідомляли, від 26 до 29 вересня 2024 року Папа Франциск здійснюватиме свою чергову Апостольську подорож, що охопить Люксембург і Бельгію. У Ватикані оприлюднено логотипи та гасла цього візиту.

  • 26 Червень 2024 (06:42)

    У неділю вранці Папа Франциск відвідав римський храм святих Сорока Мучеників і святого Паскуале Байлона, щоб помолитися біля труни свого сповідника о. Мануеля, серце якого перестало битися минулої пʼятниці.

  • 25 Червень 2024 (13:28)

    Під час восьмого від початку повномасштабного російського вторгнення візиту в Україну Префект Дикастерії служіння милосердя привезе черговий реанімобіль, медикаменти, а також інавгурує реабілітаційний осередок, споруджений за підтримки Папи Франциска.

  • 25 Червень 2024 (13:28)

    На цьому служінні особистий секретар Йозефа Ратцінґера-Бенедикта XVI і колишній Префект Папського дому замінить теперішнього папського представника в Італії та Сан-Марино.

    У понеділок, 24 червня 2024 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск призначив Преосвященного Ґеорґа Ґенсвайна, вислуженого Префекта Папського дому, Апостольським нунцієм у Литві, Естонії та Латвії.

  • 25 Червень 2024 (11:57)

    Хочу закликати всіх, хто втомлюється: чиніть діла милосердя, і вони вас відродять, відновлять. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у 123-й тиждень великої кривавої війни, — війни, яка щодня пожинає нові випадки смерті, насилля, руйнування, крові та сліз дітей України.

    Предстоятель відзначив, що впродовж цього тижня особливо наше серце боліло за Харків і Полтаву, за Херсон, який на кілька днів залишився цілком без світла. Окупанти вдарили по закладах охорони здоров’я, де людям рятують життя.

  • 25 Червень 2024 (11:24)

    Сьогодні Бог Отець через Сина, даючи людині Духа Святого, дарує скарбницю, у якій заховані всі скарби, яких може прагнути людське серце. Про це сказав Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав під час проповіді з нагоди свята Зіслання Святого Духа.

    Із Главою Церкви в Патріаршому соборі в Києві співслужив владика Микола Бичок, єпарх Мельбурнський.

  • 25 Червень 2024 (11:21)

    Завершуючи зустріч з римлянами та паломниками закликом до молитви за мир, Папа Франциск двічі згадав про Україну, наголосивши на її стражданнях, та побажав світла Святого Духа для правителів, щоб знайти мирні вирішення на теренах, які страждають від війни.

     

  • 25 Червень 2024 (11:19)

    Коли човен нашого життя потрапляє в бурю, Ісус є поруч з нами, щоб допомогти нам вийти зі шторму загартованими духом і готовими нести далі Його Добру Новину про Боже царство. Думками про це Папа Франциск ділився під час недільної зустрічі з паломниками.

     

  • 22 Червень 2024 (10:20)

    20 червня виповнилося 10 років із дня проголошення блаженного священномученика УГКЦ Василія (Величковського) покровителем пенітенціарного душпастирства.

  • 22 Червень 2024 (10:18)

    Зібравши протягом 2023 року понад 143 мільйони євро, Папська Фундація «Допомога Церкві в потребі» реалізувала проекти на підтримку християн у 138 країнах світу.

     

  • 22 Червень 2024 (10:02)

    У рамках святкування ювілейного року бл. Миколая Чарнецького, редемптористи кличуть на наступну подію усю молодь: Чар_квест та молодіжні передпразникові чування

    Коли: 26 червня
    Де: монастир св. Альфонса (м. Львів, Замарстинівська, 225) та храм бл. М. Чарнецького (перетин вулиць Під Голоско та Варшавська)
    Хто: молодь
    Коли: початок о 12:00 (далі див. програму) 

    Просимо вас для організаційних моментів – зареєструватися через посилання

  • 22 Червень 2024 (09:59)

    Дикастерія для Східних Церков інформує про те, що у Римі наступного тижня відбуватиметься чергова пленарна зустріч Ради організацій, що допомагають Східним Церквам (ROACO).

     

  • 22 Червень 2024 (09:58)

    Упродовж 17–20 червня 2024 року відбулися щорічні реколекції для духовенства Перемишльсько-Варшавської митрополії УГКЦ. Вдруге вони проходили у Молодіжному осередку отців-облатів «NINIWA» у м. Кокотку. На духовну подію з’їхалося близько сотні священників з цілої Польщі.

  • 22 Червень 2024 (09:53)
    У передмові до збірки проповідей ревного душпастиря молоді Папа Франциск нагадує про те, що Божа благодать випереджує нас, виходячи назустріч, а молитва – це не втеча від світу, а запрошення Богові оселитися в нашому житті.
     
  • 21 Червень 2024 (15:17)

    «Цього року Церква у Франції матиме 105 нових священників. Ця цифра нас підбадьорює, особливо тому, що минулого року було лише 88 новопресвітерів», – сказав Радіо Ватикану Архиєпископ Бертран Лакомб, який від імені єпископату представив дані цього року. Він зазначив, що більша кількість рукоположень цього року не зупиняє загальної тенденції до зниження. За останні 10 років спад становив 25%.

  • 21 Червень 2024 (12:50)

    В режимі онлайн Папа Франциск спілкувався зі студентською молоддю в рамках ініціативи «Будуємо мости через Азійсько-Тихоокеанський регіон», яку організував Університет Лойоли в Чикаго разом з Папською Комісією для Латинської Америки. «Ми завжди повинні плекати надію», – заохотив він, підсумовуючи серію запитань та роздумів.

     

Сторінки