Архиєпископ Генсвайн: Папа не хоче реформувати віру, але віруючих
  • Суб, 04/01/2014 - 16:04

"Папа Франциск не прагне реформувати віру, але віруючих", - зазначив префект Папського дому, Архиєпископ Георг Генсвайн в інтерв'ю німецькому телеканалу "Bayerisches Fernsehen" напередодні Нового року. Єрарх підкреслив, що під керівництвом нового Папи не буде ніякої революції. «Понтифік і сам не чекає, що Ватикан зміниться  і оновиться за один день», - сказав він. Архиєпископ Генвайн вважає Папу людиною великих жестів, за якими завжди стоїть важливий зміст.

Префект Папського дому, який одночасно є особистим секретарем Бенедикта XVI, зазначив "абсолютну тяглість" понтифікатів обох пап. Як приклад він вказав на енцикліку "Lumen fidei", яку Франциск і Бенедикт XVI написали "в чотири руки".

Архиєпископ Генсвайн окреслив папу Фрациска як людину дуже відкриту і щиру. "У ході зустрічей він не робить жодної різниці між політиками, священиками або простими людьми", - сказав єрарх і зазначив також великий дар Папи Франциска - швидко встановлювати дружні відносини і знищувати взаємну невпевненість і нервозність.

Крім того, префект Папського дому спростував міфи, поширені деякими ЗМІ про те, що нібито ночами, Папа покидає Ватикан і в простому священичому вбранні зустрічається на вулицях Риму з бідними.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va