Архиєпископ Ґенсвайн розкритикував німецький податок на Церкву й тзв. «ефект Франциска»
  • Пон, 18/07/2016 - 20:36

У своєму нещодавньому інтерв’ю німецькому виданню «Schwäbische Zeitung» Префект Папського двору і секретар Папи Бенедикта ХVІ та Папи Франциска Архиєпископ Ґеорґ Ґенсвайн гостро розкритикував німецький kirchensteuer (податок на Церкву), інформує американська католицька агенція CNA.

На думку ватиканського прелата, існування цього податку є серйозною проблемою для Церкви в Німеччині, оскільки цей податок дає можливість маніпуляції вірними.

Німецькі громадяни та особи без громадянства, які є платниками податків у Німеччині, якщо зареєструються в якості католиків, протестантів, православних, євреїв чи мусульман, попадають у систему оподаткування, яка автоматично стягує з них або 9% від загального прибутку, або 4% від зарплати. Ці кошти держава перераховує відповідній релігійній організації.

Також Архиєпископ Ґенсвайн розкритикував тих, хто сподівалися, що так званий «ефект Франциска», створений ЗМІ, принесе користь Церкві. З одного боку наївні сподівання, що «ефект Франциска» наповнить церкви і активізує вірних, на думку Архиєпископа, повністю провалилися, а з іншого постійні перекручення у ЗМІ того, що говорить Папа Франциск, вносять замішання у католицьке середовище.