"Батьківські дні" у Чернечій Родині Воплоченого Слова
  • Птн, 03/10/2014 - 14:40

20 вересня, у парафії Свв. Кирила і Методія (Івано-Франківськ - Крихівці) відбувалося свято всієї Чернечої Родини Воплоченого Слова – зустріч отців, братів та сетер.

Свято розпочалося урочистою Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Владика Володимир, Митрополит Івано-Франківський. В часі Літургії, двоє наших братів, Марко Гайналій та Симеон Савіцький склали перші тимчасові монаші обіти.

Зустріч такого формату у Чернечій Родині Воплоченого Слова проходила вперше, і зібрала понад 150 учасників, які з’їхалися з різних областей.

У слові-зверненні до батьків, Митрополит Володимир подякував за ту жертву, в якій вони віддали своїх дітей на служіння Богові та людям. У свою чергу, ієромонах Теодор Мацапула, Провінційний Настоятель Згромадження в Україні, звертаючись до батьків, сказав, що вони ніколи не є з розбитими серцями, бо Сам Господь наповнює ті серця любов’ю, а також подякував Митрополиту Володимиру за його постійну опіку та підтримку. Від імені батьків, подяку Владиці склала мама диякона Луки Шаламая, ВС, п. Теодосія.

Після Літургії всі присутні також молилися за всіх отців, братів та сестер, які вже відійшли у вічність, що давало особливого відчуття єднання всієї Чернечої Родини, і тут, на землі, і там, у вічності.

Велика вдячність Богу і Пресвятій Богородиці, за можливість робити такі зустрічі.

Прес-центр Згромадження