Благодійна акція у Вишневому на Київщині для тих, хто боронить країну
  • Срд, 11/05/2016 - 15:06

Чудові Великодні подарунки для захисників України підготували вірні та благодійники парафії Святої Анни Української Греко-Католицької Церкви у м. Вишневому, яку очолює отець Володимир Мальчин. Про це повідомляє Лариса Костенко в газеті «Наше місто».

Парафіяни потурбувалися, щоб святкові кошики зі смачними пасхальними наїдками потрапили і до тих, хто боронить нашу свободу, і до сімей учасників АТО, а також вдів і дітей героїв-захисників з Вишневого. Маленькі парафіяни також не залишилися осторонь і підготували для присутніх святкову виставу.

В урочистостях взяли участь Єпископ-помічник Київський, Протосинкел Київської Архиєпархії Владика Йосиф Мілян, голова Києво-Святошинської районної ради Олександр Тигов, та, власне, самі благодійники, представники Міжнародного благодійного фонду “Лицарі Колумба”, головною місією яких є допомога та підтримка. Завдяки їм, головним чином, і вдалося організувати святкові сюрпризи. Як виявилося, напередодні свята Владику Йосифа чекали в парафіях декількох областей. На запитання, чому саме надав перевагу Вишневому, відповів: «Мабуть через важливість цієї акції. Хотілося сказати якісь слова надії та підтримки тим людям, що беруть участь у виборюванні нашої свободи. Я впевнений, що нічого не проходить просто так. І роса, яка випаровується з українських лугів, степів і гір нікуди не пропадає. Вона знову повертається теплими благодатними дощами на українські поля, де зростає і хліб і до хліба українцям. Тому я вважаю, що і пролита кров, і сльоза, і труд, і переживання теж нагромаджуються, щоб віддати всім нам, українцям те, чого варта кожна людина, сотворена по образу і подобі Божій, людина, яку відкупив Христос Своєю смертю і Воскресінням. Тому, на мою думку, ця акція займає особливе місце. І тому я у Вишневому. Мабуть таких людей, які потребують уваги і підтримки є багато і в інших містах. Та не всі, на жаль, звертають на них увагу. Отець Володимир, представники “Лицарів Колумба” і ваша громада завжди пам’ятають і піклуються про них. І це важливо».